DuList IN

RAZMAZITE SE Kako oporaviti kosu nakon ljeta?

RAZMAZITE SE Kako oporaviti kosu nakon ljeta?

Svi tugujemo jer je ljeto gotovo… Nedostajat će nam sunce, more, sol, dobra zabava, bezbrižnost… Međutim, upravo su ti ‘detalji’ koji mogu itekako utjecati na naš izgled – nekad nas proljepšaju, a nekad nam pak naprave kazin od kose, kože…

Naime, morska sol i sunčeve zrake nisu u ljubavi s vašom kosom, a uz vezivanje gumicama i bez adekvatne zaštite poput šešira, kosa postaje sve lošija. Zato joj je potrebna njega i obnova.

Nekoliko savjeta o njezi kose dale su nam djevojke iz novootvorenog župskog salona ‘Opium’, Ana Zec i Ana Maria Pušić.

-Nakon uživanja u suncu i moru, u frizerske salone se vraćaju klijenti odmorni, preplanulog tena i zdravi, što se u većini slucajeva ne moze reći za njihovu kosu – ističu cure.

Naime, kosa je, kažu cure, nakon ljeta iznimno suha, posvijetli i ispucana je, zato frizerski studio Opium ima par savjeta za vas, drage čitateljice!

– Kosi je nakon ljeta iznimno važno vratiti vlažnost i izgubljenu snagu, a najbolji način za to su tretmani bogati uljima, zajedno sa drugim aktivnim sastojcima koji omogućuju zaključavanje pigmenta u kosi. Jedni od takvih tretmana dostupni su i u našem salonu – kažu nam, otkrivajući u čemu je tajna!

-Za one koji jos nisu isprobali, preporučile bismo njegu kose Olaplexom, koji je oduševio naše klijentice. Ne smijemo zaboraviti da lijepa kosa uvijek počinje sa lijepim vlasištem. Stoga koristite šampone koji vlaže kosu i vlasište te izbjegavajte vruću vodu koja isušuje i rastvara prirodna ulja s vladišta i tako ono postaje osjetljivo – dodaju.
Većina djevojaka, a i mladić,a nakon ljeta ima ispranu boju kose…

-Naš savjet je da boju osvježite uz preljeve za kosu, jer oni u sebi ne sadrže amonijak, a zbog svojih njegujućih sastojaka vratit ce izgubljeni sjaj i volumen vašoj kosi – kažu cure, dodajući za kraj ‘univerzalno sredstvo’ za oporavak kose nakon ljetnih radosti…

‘Najbolje rješenje za ispucale i suhe vrhove je šišanje, stoga posjetite svoje frizere i napravite nešto za svoju kosu. Malo je razmazite i ona će sigurno blistati za Vas!’

Pročitajte još

KONAVOSKI DVORI Pirjani teleći obrazi kao ideja za blagdansku trpezu

Dulist

KREATIVNI PRAZNICI U LUŽI Radionica crtanja likova iz crtića na najmlađe!

Dulist

GASTRO MARE Chef Bjelko donosi svoj recept za pečenog kokota

Dulist