Sport

RAZLOZI PORAZA Perak nastupio ozlijeđen i neutreniran

Maro Perak

Dubrovački MMA borac Maro Perak poražen je od Poljaka Marcina Tybure na M-1 Challenge 47 turniru u ruskom Orennburgu.

Perak je loše otvorio borbu, potrošio je puno energije vadeći se iz loših pozicija na tlu. Tako je bilo u prve dvije runde, treća je naizgled bila nešto bolja, jer je 31-godišnji Dubrovčanin uspio ošamutiti Poljaka, ali to nije bilo dovoljno za pobjedu. U jednoj poziciji Poljak je počeo redati udarce, a sudac prekida meč.

Član Gladijatora tako je doživio četvrti poraz (uz 23 pobjede), a Tybura ostao neporažen nakon deset mečeva. Vrijedi pritom napomenuti kako je Perak na turnir pozvan ‘u zadnji čas’.

– Za ovu borbu sam odradio samo sedam treninga. Bio sam povrijeđen no nisam htio otkazati meč. Nisam mogao trenirati – izjavio je Perak za portal profightstore.hr. Riječ je o staroj povredi, koja ga je prisilila da u FFC borbu uđe sa zamotanim koljenom.

– Otići ću na magnetnu rezonancu da vidim u kakvom je stanju ali ću ga sigurno ojačati u teretani. Medicinskoj teretani kod prijatelja fizioterapeuta Stijepa Jarka. Velika je mogućnost i operacije ali to ću znati krajem tjedna. Na vagi sam imao oko 99.6 kilograma, a u sljedeću borbu planiram ući sa 105, ali pun kondicije i da ne moram kalkulirati kada mogu finiširati u meču da se ne potrošim kao što sam sada trebao raditi – kazao je Perak.

Borba je završila kada je Tybura svojim udarcima natjerao suca na intervencija. No Perak ističe kako nisu svi ti udarci bili legalni.
– Ne znam zašto je sudac prekinuo meč, logičnije bi mi bilo da mu je dao žuti karton jer me tukao po potiljku što je zabranjeno – istaknuo je Perak te poručio:

– Svaka čast Tyburi, cijenim ga kao sportaša i njegov rezultat kao prvaka Grand Prixa, ali on se spremao za pet rundi i borbu s Grabowskim, koji mu je otkazao, a ja sam uletio kao zamjena i odradio sedam treninga za ovaj meč. Još sam povrijeđen. Sljedeću borbu ću biti toliko spreman fizički i kondicijski da ću ga izmrcvariti i onda nokautirati jer ovi udarci koje sam od njega dobio ne mogu mi ni adrenalin povećati, a ne nokautirati me – rekao je Perak.

Pročitajte još

POBJEDA ZA SQUARE! U napetoj utakmici svladali Olmissum

Dulist

SVI ZA SQUARE! Crveno plavi večeras igraju polufinale HMNL

Dulist

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr