DuList IN

RAZGOVOR S IVOM ŠULENTIĆ Dubrovnik je moj drugi najdraži grad u Hrvatskoj

RAZGOVOR S IVOM ŠULENTIĆ Dubrovnik je moj drugi najdraži grad u Hrvatskoj

Ona je jedna od poznatijih hrvatskih televizijskih i radijskih voditeljica, glumica te spikerica. Svestrana Zagrepčanka Iva Šulentić, koju brojni među ostalim pamte i kao ‘Briljanteen’ djevojku, ovog je vikenda posjetila naš Grad, a razlog je bio voditeljska uloga na programu ‘Art of Your Mind powered by PechaKucha’ u Lazaretima, gdje su kreativci iz svih polja prezentirali ono – u čemu su najbolji.

Unatoč prepunom rasporedu, uspjeli smo porazgovarati, a što nam je zanimljivo otkrila, možete pročitati u idućim recima.

S kolegicom Barbarom Kolar trenutno vodite emisiju ‘Kod nas doma’. Možete li našim čitateljima ukratko objasniti koncept emisije?
‘Kod nas doma’ je emisija koja ide u dnevnome ritmu uživo i u kojoj se u tjednome ritmu izmjenjujem s Barbarom Kolar koju iznimno cijenim i volim. Okupila se oko emisije odlična ekipa i mislim da gledateljima pružamo kvalitetan i opuštajuć sadržaj za lijeno poslijepodne. Lagana je to i pitka dnevna emisija, taman za opuza lijeno poslijepodne. Lagana je to i štanje po dolasku kući poslijepodne, uz koju se može uživati u glazbi, nešto novoga naučiti i saznati što ima nova kod gostiju koji nam dolaze u studio. Urednica Maja Tokić osmislila ja koncept koji se razlikuje od dana do dana, tako da, što me iznimno veseli, imamo mnoštvo kulture te razgovaramo o kazalištu, predstavama, filmovima i festivalima. Utorak je rezerviran za psihologiju, srijedom razgovaramo i učimo o okolišu, ekologiji i govoru, a četvrtkom već polako ulazimo u vikend s odličnom glazbom i zanimljivim gostima – sve to uz stalne rubrike te javljanja uživo.

Obožavam vaš grad i hvala vam što me uvijek tako lijepo u njemu primite

Koji Vam je najdraži band koji je gostovao u ‘Garaži’? Možda neki dubrovački, ako biste mogli izdvojiti?
U deset godina Garaže doista je mnogo izvođača prošlo kroz našu emisiju tako da je baš nemoguće reći koji mi je najdraži. Neke sam u studiju tek upoznala pa ih počela slušati, sretala sam i stare znalce i plesala kao na njihovim koncertima inače, a ponekad sam upoznavala ljude kojima se već godinama divim i koje pratim. Bilo je i dubrovačkih bendova i doista se nadam da će nam skoro doći još koji!

Kao ekonomistici, je li Vam žao što ste krenuli ovim putem? Biste li možda nešto promijenili da ste na samom početku?
Ne, ne žalim ni za čim, doista nemam razloga. Moji televizijski počeci dogodili su mi se u osnovnoj školi, a još i za vrijeme fakulteta bila uvjerena kako je televizija i dalje samo hobi te da me pravi posao čeka tek kad primim diplomu u ruke. Zaposlila se jesam i radila u struci, ali poslušala sam srce i posvetila se ovome poslu i tu sam danas gdje jesam. Ne bih mijenjala ništa (smijeh).

Ambasadorica ste kampanje protiv govora mržnje na Internetu. Vidite li pomaka na tom polju?
Bila je velika čast biti ambasadoricom takvoga važnoga projekta. Teško je sa sigurnošću procijeniti koliki se pomak ostvario i koliko je efekt trajao, ali sudeći po angažmanu na našim web stranicama i reakcijama klinaca s kojima smo dolazili u kontakt, poruka je prenesena i zaista dobro primljena. Od samog početka bilo je jasno da je ovo zaista veliki problem i nismo imali utopijske želje svesti govor mržnje na nulu, već, za početak, osvijestiti ljude, što vjerujem da smo i uspjeli. Na europskoj je razini kampanja u malome zatišju, no nadam se skorim aktivnostima ovdje u nas.

Kao publika trebamo biti znatiželjni i otvoreni, a glazbenici i kulturnjaci ostati svoji i biti ustrajni

Uvijek ste u zanimljivim modnim kombinacijama. Što biste izdvojili kao ‘must have’ odjevni predmet u ormaru svake žene?
Hvala vam lijepa na komplimentu! Tople čarape, nepoderane traperice, dobar bijeli pamučni T-shirt, crna dolčevita i dobar kaput i baloner. Oh, da – i mala crna haljina (smijeh).

Koja su Vaša razmišljanja o hrvatskoj sceni – glazbenoj, kulturnoj…?
Pitanje je to na koje bih vam trebala dati jako opširan odgovor… No, da skratim – bilo je i boljih i gorih dana, imamo genijalne i talentirane ljude kojima se treba dati prostora i nadam se da će svatko od njih naći svoje ‘mjesto pod suncem’, a publika ih prepoznati i malo manje igrati na sigurno te se okrenuti novim, lijepim stvarima. Mi kao publika trebamo biti znatiželjni i otvoreni, a glazbenici i kulturnjaci ostati svoji i biti ustrajni.

Nedavno ste proslavili godinu dana otkako ste uplovili u bračnu luku. Što Vam je najbitnije u zajedničkom životu?
Sve ono što život čini ljepšim – smijeh, opuštenost, razumijevanje, poštivanje, razgovori… I, naravno, ljubav iznad svega.

Biste li se ikad preselili u Dubrovnik?
Dubrovnik je moj drugi najdraži grad u Hrvatskoj, u kojemu imam svoju dubrovačku mamu Brige i iz kojeg su mi bliske prijateljice koje obožavam. Zato – apsolutno! Obožavam vaš grad i hvala vam što me uvijek tako lijepo u njemu primite! Adio vam, do sljedećeg susreta!

Pročitajte još

JOŠ JEDAN HIT GRUPE SILENTE ‘Sve da ima neki način’ među top 10 singlova domaće liste

Dulist

ČETVERODNEVNI FESTIVAL KRAJEM TRAVNJA Što donosi prvi ‘Župski pjat’?

Dulist

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist