Grad

RAZBIJTE PREDRASUDE Saznajte više o Alzheimerovoj bolesti i demenciji na Stradunu!

Pažin - Alzheimer

Dubrovačka udruga skrbnika, bolesnika i prijatelja Alzheimerove bolesti i ostalih demencija (DUSAB) pod pokroviteljstvom Dubrovačko-neretvanske županije i uz potporu Zavoda za javno zdravstvo Dubrovnik obilježava Svjetski dan Alzheimerove bolesti u nedjelju, 21. rujna 2014. na Stradunu kraj Orlanda od 9.30 do 14.30 sati.

Cilj ove akcije je jačanje svijesti javnosti o problemu Alzheimerove bolesti koja poprima razmjere globalne pandemije te destigmatizacija demencije koju u najvećem broju slučajeva javnost još uvijek smatra dijelom prirodnog procesa starenja dajući joj biljeg ‘staračke podjetinjenosti’. Članovi udruge predstavit će rad udruge, ciljeve i usluge savjetovališta i DUSAB kluba. U Dubrovačko-neretvanskoj županiji ima više od 2000 bolesnika (po statistikama Alzheimer Europe). Broj oboljelih je iz godine u godinu sve veći, a bolest se počinje pojavljivati u ranijoj životnoj dobi. S druge strane, društvo nije dovoljno ni upoznato ni osjetljivo na ovu, za znanost i dalje tajanstvenu bolest, a stigma u vezi bolesti je najjača u našem području.
Stoga se pozivaju građani da se pridruže clanovima i prijateljima udruge te saznaju vise o Alzheimerovoj bolesti i drugim demencijama.
U 11.00 sati potporu radu udruge pružit će zamjenica Župana Dubrovačko-neretvanske županije Marija Vučković i zamjenik gradonačelnika grada Dubrovnika Željko Raguž. Osim njih medijima i svim nazočnima obratit će se gosp. Pero Kalinić, Denis Čerimagić, dr. med. spec. neurologije, i gđa Beba Pažin.

 

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist