Grad

Ravnateljice osnovnih škola na kolegiju s gradonačelnikom

Ravnateljice osnovnih škola na kolegiju s gradonačelnikom
Kolegij ravnateljica osnovnih škola Grada Dubrovnika održan je u utorak u Maloj vijećnici uz prisustvo gradonačelnika Mata Frankovića, zamjenice gradonačelnika Jelke Tepšić i privremenog pročelnika UO za obrazovanje, sport, socijalnu skrb i civilno društvo Miha Katičića.
Dnevni red kolegija uključivao je šest točaka, a među njima izvješća o početku školske godine kao i o postupku podjele besplatnih udžbenika osnovnoškolcima.

Ravnateljice osnovnih škola detaljno su izvijestile o trenutnom stanju broja učenika u školama koje vode te o drugim detaljima i novostima za predstojeću školsku godinu. Primjerice, tri osnovne škole početkom nastave prelaze na sustav e-dnevnika: OŠ Lapad, OŠ Marina Držića i OŠ Marina Getaldića, dok OŠ Mokošica taj sustav koristi već dvije godine.

Gradonačelnik Mato Franković uvodno se zahvalio ravnateljicama na uspješnoj provedbi mjere dodjele besplatnih udžbenika svim dubrovačkim osnovnoškolcima, što je zadaća koja dodatno opterećuje djelatnike škola. Naime, do kraja tjedna udžbenici će se razdijeliti svim učenicima. Za nabavu udžbenika iz proračuna Grada Dubrovnika u ovoj godini izdvojeno je 1.5 milijuna kuna.

Gradonačelnik je poručio kako je cilj kroz naredno četverogodišnje razdoblje uvesti jednosmjensku nastavu u svim osnovnim školama. Rekao je kako se na dnevnom redu nadolazeće sjednice nalazi Prijedlog rješenja o sklapanju Ugovora s Dubrovačkom biskupijom o davanju nekretnine na korištenje bez plaćanja naknade za zgradu u Ulici Ilije Sarake za potrebe Osnovne škole Marina Getaldića.

Grad Dubrovnik će u idućoj godini, očekivano u ožujku, krenuti u investiciju dogradnje PŠ Montovjerna, izvijestio je gradonačelnik, a u programu rada ove gradske uprave je i nadogradnja Osnove škole Mokošica, čije će projektiranje započeti u 2018. godini. Završetkom navedenih investicija u potpunosti će se ispuniti preduvjeti za uvođenje nastave u jednoj smjeni u svim školama.

Gradonačelnik Franković podsjetio je da Grad Dubrovnik, iako je osnivač srednjih škola Dubrovačko-neretvanska županija, uvodi i program sufinanciranja udžbenika srednjoškolcima u ukupnom iznosu do 1.000 kuna uz predočenje računa.

Zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić predstavila je edukativne radionice za učenike osnovnih škola u području glazne i dubrovačkog govora koje će se provoditi uz financijsku potpore zaklade Kaboga. Radionica radnog naziva ‘Slušaonica M.U.Z.A. (Muzika.Umjetnost.Znanje.Aktivnost)”, čiji su nositelji Dubrovački simfonijski orkestar te autorica i voditeljica projekta, pijanistica Ivana Jelača, namijenjena je učenicima 7. i 8. razreda , dok je ‘Radionica Dubrovačkog govora’ namijenjena učenicima 5. i 6. razreda. Nositelj tog projekta su Dubrovačke knjižnice u suradnji s Kazalištem Marina Držića.

Na kolegiju se razgovaralo i o programima izvan standarda koji se provode u osnovnim školama te o projektu ‘Školska shema’ u koji su ove godine uključene četiri škole.

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist