Crna kronika

Ravnatelj dubrovačkog zatvora prijavio pomoćnika ministra za tešku krađu

Ravnatelj dubrovačkog zatvora prijavio pomoćnika ministra za tešku krađu

Protiv pomoćnika ministra pravosuđa za zatvorski sustav Anđelka Dundića u travnju ove godine podnesena je kaznena prijava za tešku krađu. Prijavu je podnio ravnatelj zatvora u Dubrovniku u kojem je Dundić radio do sredine travnja, kad se zbog imenovanja na funkciju pomoćnika ministra preselio u Zagreb.

Kaznena prijava podnesena je upravo u danima kad je Dundić imenovan na dužnost pomoćnika ministra. U Ministarstvo pravosuđa uputili smo pitanje je li ministru Anti Šprlji poznato da je protiv njegova pomoćnika Dundića podnesena kaznene prijava zbog teške krađe, piše Jutarnji.hr.

Iz Ministarstva smo, međutim, dobili šturi i vrlo uopćen odgovor: “Ministarstvu, pa tako i pomoćniku ministra Anđelku Dundiću, poznato je da su u tijeku izvidi koji su, sukladno zakonskim odredbama, tajni, stoga Ministarstvo ni pomoćnik ministra nisu u mogućnosti navedeno komentirati niti se o tome detaljnije očitovati”.

Na naše dodatno pitanje mogu li precizirati u kojem svojstvu se Dundić pojavljuje u tim izvidima, u svojstvu svjedoka ili u svojstvu okrivljenog, iz Ministarstva su odgovorili kako se zbog zakonskih odredbi o tajnosti “nisu u mogućnosti detaljnije očitovati o navedenom”.

Neugodni detalji

Međutim, Općinsko državno odvjetništvo u Dubrovniku u petak nam je, nakon što smo ih u dopisu podsjetili na to da pomoćnik ministra nije običan građanin, već državni dužnosnik na visokoj poziciji, te da smatramo kako javnost ima pravo znati je li već sedam mjeseci kazneno prijavljen, poslalo potvrdan odgovor.

U njemu stoji da je ODO Dubrovnik protiv Anđelka Dundića “sredinom travnja 2016. zaprimilo kazenu prijavu zbog kaznenog djela teške krađe iz članka 229. st. 1. t. 9 u vezi s člankom 228 st. 1. kaznenog zakona”.

Zanimalo nas je što se u posljednjih sedam mjeseci dogodilo s tom kaznenom prijavo, na što su nam iz dubrovačkog Općinskog državnog odvjetništva odgovorili kako se još provode izvidi te da su svi spisi državnog odvjetništva u toj fazi tajni.

Nisu nam, međutim, pojasnili zbog čega izvidi u ovom slučaju traju punih sedam mjeseci i zbog čega još nije donesena odluka o odbačaju kaznene prijave ili odluka o pokretanju istrage protiv Anđelka Dundića, navodi Jutarnji.hr.

Inače, njega se tereti da je 2012. od bivšeg zatvorenika, inače albanskog državljanina Halila Abdurahmanija, prisvojio LCD TV prijamnik. Abdurahmani je u dubrovačkom zatvoru bio zbog trgovine ljudima i šverca drogom, a pri izlasku iz zatvora nije ponio televizor sa sobom. Dundić je navodno krivotvorio njegov potpis o preuzimanju tog uređaja, kojeg je prisvojio za sebe.

Pročitajte još

HTIO POMOĆI PRIJATELJU, NA KRAJU JE POKRADEN Pustio ga u stan, on mu ukrao nakit

Dulist

Sudac istrage odbio odrediti istražni zatvor maloljetnim nasilnicima iz Uvale

Dulist

OTKRIVENO ZLOČINAČKO UDRUŽENJE U Hrvatsku prokrijumčarili najmanje 305 kilograma marihuane

Dulist