Aktualno

Ratomir Ivičić novi direktor Glavnog ureda HTZ-a

HTZ Logo

Turističko vijeće Hrvatske turističke zajednice imenovalo je Ratomira Ivičića, dosadašnjeg zamjenika ministra turizma, novim direktorom Glavnog ureda HTZ-a.

Ovim imenovanjem Ivičić postaje petim direktorom Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice od njezina osnutka 1992. godine. Članovi Turističkog vijeća usuglasili su se kako Ratomir Ivičić poznaje rad Hrvatske turističke zajednice, kadrove i način poslovanja, te je zbog svog dugogodišnjeg iskustva u turizmu najbolji kandidat.

Kako ističu iz HTZ-a, na sjednici Vlade bit će razriješen dužnosti zamjenika ministra turizma, a već idućega dana stupit će na dužnost direktora Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice. Pred novim direktorom je dovršenje provedbe Programa rada za 2014. godinu uz realizaciju svih nadolazećih aktivnosti, kao i priprema nove turističke sezone uz donošenje Strateškog marketinškog plana hrvatskog turizma, Programa rada za 2015. godinu, te redefiniranje elemenata turističkog identiteta Hrvatske koji će rezultirati izgradnjom nove brending strategije.

Na natječaj za odabir direktora/ce GU HTZ, čije su prijave zaključene s 4. srpnja, pristiglo je 20 prijava od čega je njih 9 bilo valjanih.
Turističko vijeće Hrvatske turističke zajednice potvrdilo je i prijedlog Povjerenstva za imenovanja direktora 10 predstavništava i 1 direktora ispostave Hrvatske turističke zajednice na tržištima Belgije (Bruxelles), Češke (Prag), Francuske (Pariz), Italije (Milano), Nizozemske (Amsterdam), Njemačke (Frankfurt i München), Poljske (Varšava), Rusije (Moskva), SAD-a (New York) i Švicarske (Zürich).

Ovom jednoglasno prihvaćenom odlukom imenuju se novi direktori predstavništava na sedam tržišta, Branko Curić u Italiji, Ninoslav Vidović u Češkoj, Danijela Mihalić Đurica u Francuskoj, Romeo Draghicchio u Njemačkoj, Rajko Ružička u Rusiji, Ina Rodin u SAD-u te Damir Balenović u ispostavi u Njemačkoj, dok Bojan Baketa, Ivan Novak i Zlatko Deželjin zadržavaju svoje dosadašnje pozicije direktora u Poljskoj, Belgiji i Švicarskoj. Direktor predstavništva u Nizozemskoj nije odabran, već je dogovoreno da će Nizozemsku u narednih godinu dana pokrivati predstavništvo u Belgiji na čelu s Ivanom Novakom. Dosadašnji direktori Marina Tomas Billet u Francuskoj i Klaudio Stojnić u Češkoj, zbog svoga dugogodišnjega iskustva, ostaju u predstavništvima kako savjetnici novih direktora.

 

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VERONIKA KARAČ Dubrovnik će uvijek biti dio mene

Nora Di Leo

MISA VEČERE GOSPODNJE ‘Isusov život je sažet u glagolu ljubiti’

Dulist