Aktualno

RAT S TAKSISTIMA: ”Vlahušić se stavlja iznad zakona”

Božo Miletić, v.d. udruženja taksista

Predsjednik Udruženja obrtnika autotaksi prijevoznika Dubrovnik, Božo Miletić poslao je priopćenje medijima nakon današnjeg sastanak s gradonačelnikom Androm Vlahušićem.

Predstavnici Udruženja obrtnika autotaksi prijevoznika Dubrovnik, Božo Miletić predsjednik Udruženja i Tonći Bebić kao član, održali su danas sastanak sa gradonačelnikom Grada Dubrovnika te suradnicima.
Na sastanku je prvenstveno ukazan problem nedostatka mjesta za autotaksi vozila koja dolaze na Pile, odnosno na stajalište Mala Minčeta, koja usput rečeno ne postoje, a plaćamo ih kroz naknadu za korištenje autotaksi stajališta koje je najviša u Hrvatskoj.
Imajući u vidu činjenicu kako je žiteljima povijesne jezgre život ionako otežan, između ostalog i zbog nedostatka parkirališnih mjesta zamolili smo gradske oce da nam omoguće zaustavljanje u nizu iza stajališta na ulazu na parking Buža, (nadasve zbog problema rampe koja je postavljena na ulaz na stajalište „Mala Minčeta“ te kao takva oduzima 6 – 8 mjesta za taksi vozila), ali da isto ograniče od 01. svibnja do 01. listopada te da isto bude u razumnom periodu od 10 sati do 17 sati kada su u Gradu nesnosne gužve zbog svih onih vozila koje goste sa brodova na kružnim putovanjima pokušavaju dovesti do starog grada.

Gradonačelnik je isti zahtjev odbio, te destruktivno rekao kako će zbog naših molbi ukinuti odluku o autotaksi prijevozu, te kako će tada autotaksi prijevoz moći obavljati tko god to želi.
Pričajući o „plavim taksistima“ te dajući im podršku zbog primjene nezakonite odluke i nezakonitog dvotarifnog sustava naplate, koji je rješenjem ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture obustavljan od primjene zbog diskriminacije i nezakonitosti, gradonačelnik i dalje sebe stavlja iznad zakona te priča kako su svi oni koji podržavaju nezakonite i diskriminirajuće odluke u redu, u odnosu na nas koji se zaista trudimo poštovati pozitivne zakonske propise.

Predstavnici Udruženja obrtnika autotaksi prijevoznika Dubrovnik, iskazali su kao neophodnu potrebu za izmjenama i nadopunama odluke o autotaksi prijevozu u cestovnom prometu Grada Dubrovnika te za usklađivanjem sa iste sa zakonima Republike Hrvatske.
Nadalje, gradonačelnik je rekao kako je rok za produljenje dozvola za obavljanje autotaksi prijevoza do 28. travnja 2015 godine te kako nam ”daje” još vremena, do petka 08. svibnja 2015. godine kako bi istu ovjerili.
Citiram tekst iz pročišćenog teksta Odluke o autotaksi prijevozu u cestovnom prometu koji se tiče ovjere dozvole a koji kaže:
Članak 5.
(4) Nakon godine dana od dana izdavanja/ovjere dozvole, autotaksi prijevoznik je u cilju godišnje provjere dužan dostaviti podatke iz čl. 22 ove odluke. Nakon toga se dozvola ovjerava i vrijedi 12 mjeseci.

Nastavno na spomenuto, u odluci o autotaksi prijevozu u cestovnom prometu u članku 5. Odluke nema vremenskog roka da kada treba dostaviti podatke za godišnju ovjeru dozvole, tako da gradonačelnik bez Gradskog vijeća ne može određivati nikakve rokove jer oni Odlukom nisu propisani.
Sukladno spomenutom, obvijestili smo gradonačelnika kako kod preko stotinu kolega dozvola nije ovjerena još od 2013. godine stoga smo već dvije godine „nelegalni“, te smo se složili kako jedino iskrenim dijalogom i konstruktivnim pristupima problemima možemo doći do rješenja na korist nas kao poslovnih subjekata, Grada Dubrovnika kao i svih korisnika naših usluga.

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VERONIKA KARAČ Dubrovnik će uvijek biti dio mene

Nora Di Leo

MISA VEČERE GOSPODNJE ‘Isusov život je sažet u glagolu ljubiti’

Dulist