Hrvatska

RASTU, RASTU CIJENE Gorivo opet ‘u visinama’

RASTU, RASTU CIJENE Gorivo opet 'u visinama'

Drugi tjedan za redom u Hrvatskoj rastu cijene goriva. Tako je cijena litre eurosupera 95 od utorka viša za 7 lipa i sada se prodaje u rasponu od 8,24 do 8,28 kuna, ovisno o kompaniji.

U posljednja dva tjedna, litra benzina, kao i eurodizela, poskupila je ukupno 12 lipa, a ovo su podaci portala cijenegoriva.info.

Naime, cijene dizelskih goriva u utorak su minimalno porasle. Prema informacijama portala cijenegoriva.info litra eurodizela skuplja je za 1 lipu i sada se prodaje u rasponu od 7,42 do 7,45 kuna. Također, od utorka vozači koji koriste autoplin, litru plaćaju 3 lipe više, a na većini postaja prodaje se po cijeni od 3,69 kuna, prenosi Poslovni.hr.

Promjena cijena goriva u Hrvatskoj posljedica je kretanja cijena naftnih derivata na takozvanom Mediteranskom tržištu i kretanja tečaja dolara u odnosu na kunu. Prosječni tečaj prošloga tjedna porastao je za 1,37 posto te je vrlo vjerojatno i uzrokovao poskupljenje goriva (eurodizela sigurno). Budući da je tečaj dolara u utorak 1,04 posto viši nego dan prije i ako se taj trend nastavi do kraja tjedna, te ako bude jačeg utjecaja rasta cijena sirove nafte u svijetu na Mediteransko tržište, idućega tjedna mogli bi očekivati novi rast cijena.

Pročitajte još

Isplata povrata poreza počinje 2. svibnja

Dulist

NADZOR BRZINE Postavlja se 110 novih kućišta i skoro 40 kamera diljem Hrvatske

Dulist

MILANOVIĆ SE ZAHVALIO GLASAČIMA ‘Do kraja ću se držati slova i duha hrvatskog Ustava’

Dulist