Zanimljivosti

Rast prihoda 30%, uvode se pokazi

Rast prihoda 30%, uvode se pokazi

Javna ustanova rezervat Lokrum  ove  je godine zabilježila rast prihoda od 30 posto u  pružanju usluga, a od iduće sezone na snazi će biti nove cijene pokaza.

 Temeljem prijedloga ravnatelja Maria Petrušića i pomoćnice ravnatelja za razvoj i promidžbu Kristine Ćurčije, Upravno vijeće JU Rezervat Lokrum prihvatilo je prijedlog novog cjenika za iduću sezonu.
 
Uvodi se godišnji i mjesečni pokaz, cijene ostaju na sadašnjoj razini, a dobivanje prijevozne dokumentacije za Lokrum bitno se olakšava, jer umjesto učestalog preuzimanja bloka od 12 kartica, po pokaz će biti potrebno doći tek jedamput mjesečno ili godišnje.
 
Prema novom cijeniku, pravo na godišnji i mjesečni povlašteni pokaz imaju građani Dubrovnika i to : 
– Slijepe i slabovidne osobe te djeca s poteškoćama u razvoju (30 kuna godišnje)
– Sugrađani s adresom stanovanja unutar Gradskih zidina (80 kuna godišnje)
– Sugrađani stariji od 65 godina, nezaposleni i umirovljenici te đaci i studenti uključujući i sve studente Sveučilišta u Dubrovniku (80 kuna mjesečno)
 
Pravo na  mjesečni građanski pokaz imaju građani Dubrovnika, kao i svi kojima je mjesto prebivališta u Dubrovniku (200 kuna mjesečno).
 
Pravo na obiteljsku kartu imaju građani Dubrovnika, kao i svi kojima je mjesto prebivališta u Dubrovniku, za obitelj do pet članova  (140 kuna za jedno putovanje).
 
Vrijedi napomenuti kako se blokovi kartica više neće izdavati, ali sugrađanima sve kartice koje već imaju vrijede dok ih ne potroše.
 
Podsjetimo, ove sezone na Lokrumu je otvorena „mini“ knjižnica u Lugarevoj kući, vježbalište sa fitness spravama, a uređene su i pješačke staze i priroda.
 
Također, vikendom do kraja studenog (a možda i kasnije, ako se razdoblje lijepog vremena produlji) cijena dnevne plovdbe za sve građane iznosi 20 kuna, a Rezervat Lokrum omogućio je besplatnu vožnju za  djecu gradskih vrtića, korisnike doma Domus Christi, djecu s posebnim potrebama, kao i za veliki broj djece iz osnovnih škola.

Pročitajte još

Oliver u rodnoj Vela Luci konačno dobiva spomenik?!

Dulist

Sretan rođendan dobrom duhu Grada, našem slavuju Gogi Bonačić!

Ivana Mijić Vulinović

NOVI TREND? U jednoj državi mlađima od 14 godina zabranjen pristup društvenim mrežama

Dulist