Aktualno

Rast noćenja: 5 posto više nego lani

Rast noćenja: 5 posto više nego lani

Sredina je srpnja i špica turističke sezone, o čemu svjedoče tisuće i tisuće turista koji se danas slijevaju prema Jadranu i gužve na graničnim prijelazima.

Resorni ministar Veljko Ostojić poželio im je odmor iz snova dok je djelatnicima u turizmu poručio da budu strpljivi i koncentrirani, donosi index.hr.
Ministar turizma Veljko Ostojić uputio je uoči ovoga, udarnoga vikenda, poruku svim djelatnicima u turizmu.
– Želim, naravno, pozvati sve turističke djelatnike da do konca godine, a turistička godina traje do 31. prosinca, koncentrirano odrade svoj posao jer jedino je zadovoljan gost jamstvo da će turizam na dugi rok u ovoj zemlji kvalitetno funkcionirati- rekao je Ostojić.

Dokaz za to je i odličan rezultat u prvih šest mjeseci. Unatoč krizi, nogometnom prvenstvu i lošem vremenu, ostvarili smo pet posto više noćenja nego lani. Ostojić poziva turiste da Ministarstvu i turističkim zajednicama jave prijedloge, pritužbe i komentare.

-Naravno da bismo htjeli od naših gostiju čuti i neke njihove prijedloge o tome što promijeniti i što popraviti jer jedino interakcija između pružatelja usluge i gosta može rezultirati kvalitetnim i traženim pomacima.smatra ministar.
A gosti nam i ove godine najviše stižu s tradicionalnih tržišta Njemačke, Slovenije, Austrije, ali podbacit će Talijani zbog teške gospodarske situacije.
– Očekuje se da će umjesto 39 milijuna Talijana, koliko ih je lani putovalo na godišnji odmor, ove godine putovati 33 milijuna, dakle gotovo 20 posto manje. Sigurno je da će se ta činjenica odraziti na dolaske u Hrvatsku. Pored toga, zbog gospodarske situacije u Italiji realno je očekivati da će i oni koji dođu boraviti kraće i trošiti manje- ističe Ostojić.
To ćemo ipak, nada se ministar, nadoknaditi pojačanim dolascima s drugih tržišta, prjie svega Njemačke, Austrije i Nizozemske. Otkud god ovo ljeto dolazili u Hrvatsku, ministar je svim gostima poželio dobrodošlicu.
 

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VERONIKA KARAČ Dubrovnik će uvijek biti dio mene

Nora Di Leo

MISA VEČERE GOSPODNJE ‘Isusov život je sažet u glagolu ljubiti’

Dulist