Politika

RASPRAVA O HNS-OVOM ZAPOŠLJAVANJU Franković: Možda ih bude i više od 200! Dujmović: Krenimo od dječjih vrtića!

RASPRAVA O HNS-OVOM ZAPOŠLJAVANJU Franković: Možda ih bude i više od 200! Dujmović: Krenimo od dječjih vrtića!

Prepucavanje vladajućih i oporbe o zapošljavanju u Gradskoj upravi te Vodovodu i Sanitatu u posljednjih godinu dana zasad je stalo na jednom pomalo niskom udarcu.

Podsjetimo, nakon što je ta tema prvi put pokrenuta u ponedjeljak na sjednici Gradskog vijeća nije trebalo dugo vremena da se preseli na društvene mreže. Nakon što je predsjednik Uprave Vodovoda Valentin Dujmović objavio status kako je ‘Andro Vlahušić kao gradonačelnik Dubrovnika 2009. godine zadržao za svoju tajnicu istu osobu koja je isti posao obavljala i za bivšu gradonačelnicu’.

-Gotovo svi pročelnici su ostali isti, kao i voditelji svih službi. Eto toliko o velikom HNS-ovom zapošljavanju! – konstatirao je Dujmović, ujedno i predsjednik ŽO HNS-a. Osvrnuo se i na istup predsjednika Gradskog vijeća Mata Frankovića koji je i potaknuo pitanje o zapošljavanju 200 ljudi u zadnjih godinu dana.

-Zanimljiv istup jednog HDZ-ovca. Iako je vijećnik u Gradu ne zna da je bivša tajnica Dubravke Šuice i dalje tajnica u uredu gradonačelnika. Grad ima 211 zaposlenih, a on govori da je netko zaposlio 200 u zadnjih godinu dana. Hm, matematika?

Nije dugo trebalo čekati na odgovor Mata Frankovića.
-Zanimljiv istup jednog HNS-ovca, razumljivo je da ne može znati tko je 2009. bila tajnica gradonačelnice… jer tad nije živio u Gradu, ali mogao je bar provjeriti… nadam se da će pokušati opovrgnuti onih 200 zaposlenih u posljednjih godinu dana – komentirao je Franković.

Naravno, stigao je i Dujmovićev odgovor:
-Što mislite bi li predsjednik GV-a pristao na to da, ukoliko on dokaže 200 novozaposlenih u posljednjih godinu dana, ja podnesem ostavku, a ukoliko se to ispostavi kao njegova laž on podnese ostavku? Ja znam odgovor na ovo pitanje. A vi? – odgovorio je Dujmović, koji nije dugo čekao na reakciju Frankovića.

-Neki su se stranački HNS dužnosnici silno zabrinuli… Nemojte se brinuti, uskoro ćemo krenuti sa objavom imena… Ne sve od jednom… Početi ćemo prvo sa braćama i sestrama, muževima i ženama, rođacima pa onda dalje… Svima je jednak nazivnik… Stranačka pripadnost… I oprostite možda bude koji i više od 200 ;-) – napisao je na svom statusu Franković te izazvao zanimljiv odgovor Dujmovića.

-A dobro i mi ćemo krenuti sa objavom imena. Prvo ime iz Dubrovačkih vrtića – znakovito je uzvratio Dujmović. Naime, supruga predsjednika Gradskog vijeća zaposlena je u jednom dubrovačkom dječjem vrtiću.

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist