Aktualno

Vlada raspisala natječaj za Kupare

Sjednica za Kupare

Vlada RH je na današnjoj sjednici donijela odluku o objavi javnog poziva za iskazivanje interesa za osnivanje prava građenja i prava služnosti (prava plodouživanja) nekretnina na lokaciji Kupari I.

Objava ovog poziva je neobvezujuća te će po okončanju postupka obnove zemljišne knjige, koji je u tijeku, Državni ured provesti postupak poziva za dostavu obvezujuće ponude, a izbor investitora očekuje se u prvoj polovici 2014. godine

Na lokaciji je predviđena izgradnja i obnova hotelsko turističkog kompleksa po modelu prava građenja i služnosti u skladu s Uredbom o osnivanju prava građenja i prava služnosti na nekretninama u vlasništvu Republike Hrvatske, na rok od 99 godina. Na cjelini Kupari I nalaze se objekti koji su u vrlo lošem stanju – bivši hotel Kupari Goričina I, hotel Kupari Goričina II, Grand hotel i Pelegrin hotel. Na lokaciji se planira obnova hotela, sa ukupnim smještajnim kapacitetima od maksimalno 1500 kreveta.

– Raspisivanje natječaja za iskazivanje interesa prvi je i vrlo značaj korak u investicijskom ciklusu kako za Kupare, tako i za turizam Republike Hrvatske u cijelosti. S obzirom na okruženje i destinaciju, želja nam je razviti turizam u Kuparima na razini pet zvjezdica, a investicija se procjenjuje na 150 – 200 milijuna eura – komentirao je ministar turizma Darko Lorencin koji je također naglasio kako će se uz jednaki tretman prema svim zainteresiranima pronaći najbolji investitor.

Pismo sa iskazom interesa mogu predati domaće i strane pravne i fizičke osobe, u pisanom obliku najkasnije 30 dana od objave javnog poziva, u zatvorenoj omotnici na adresu Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom. Pismom zainteresirani investitor mora predstaviti svoje stručne sposobnosti u realizaciji i upravljanju sličnim projektima.

Javni poziv će biti objavljen na stranicama Ministarstva turizma (www.mint.hr) i Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom (www.duudi.hr) te Hrvatske gospodarske komore (www.hgk.hr).

Pročitajte još

UPOZORENJE POREZNE UPRAVE Šire se lažne poruke o povratu poreza

Dulist

Franković čestitao odbojkašicama: Svima ste pokazale da tamo itekako pripadate

Dulist

NAGRAĐEN PROTO-ARCH Priznanje za spomen obilježje poginulom vatrogascu Goranu Komlencu

Dulist