Kultura

RASPISAN NATJEČAJ Traži se ravnatelj Kazališta Marina Držića

RASPISAN NATJEČAJ Traži se ravnatelj Kazališta Marina Držića

Kazališno vijeće Javne ustanove u kulturi Kazalište Marina Držića raspisalo je 29. prosinca 2017. godine u Narodnim novinama natječaj za imenovanje ravnatelja Kazališta Marina Držića.

Kandidati moraju imati visoku stručnu spremu (VII./1) ili završen preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij, stručne, radne i organizacijske sposobnosti, radno iskustvo u kazalištima ili scensko-glazbenim djelatnostima od najmanje tri godine ili pet godina radnog iskustva u drugim društvenim djelatnostima te znanje jednoga stranog jezika.

Ravnatelj kazališta imenuje se na četiri godine na temelju ispunjavanja uvjeta i predloženoga četverogodišnjeg programa rada koji obvezno sadržava financijski i kadrovski plan ostvarenja predloženog programa.

– Osnovni programski i financijski okvir za sljedeće četverogodišnje razdoblje poslovanja KMD-a sastavni je dio natječaja. Za vrijeme natječajnog roka, Kazališno vijeće osigurat će svakom kandidatu uvid u utvrđeni programski i financijski okvir, u izvješće o poslovanju i ostvarenom programu te kadrovske i financijske pokazatelje. Podaci su dostupni kandidatima u Kazalištu Marina Držića, radnim danom od 9 do 15 sati, od objave natječaja do isteka roka za podnošenje prijava na natječaj, uz napomenu da podatke koje sazna uvidom, kandidat ne smije javno iznositi niti objavljivati – stoji u tekstu natječaja.

Uz dokaze o ispunjavanju traženih uvjeta potrebno je priložiti razrađeni četverogodišnji program rada KMD-a, koji obvezno sadržava financijski i kadrovski plan ostvarenja predloženog programa, dokaz o stručnoj spremi, kratak životopis s opisom dosadašnjeg rada, dokaz o radnom iskustvu, državljanstvu te da se protiv kandidata ne vodi kazneni postupak.

Podsjetimo, na natječaju 2014. godine aktualni ravnatelj Ante Vlahinić izabran je u konkurenciji još četiri kandidata: glumac KMD-a Frane Perišin, teatrologinja i kazališna kritičarka Petra Jelača, glumac Ernest Berec i Maja Filičić-Ivezić, izvršna producentica drame u zagrebačkom HNK

Cijeli tekst natječaja možete pročitati ovdje.

Pročitajte još

GIMNAZIJALCI U POSJETU UMJETNIČKOJ GALERIJI Razgledali izložbu ‘Vidljive’

Ivana Mijić Vulinović

FRANO MAŠKOVIĆ VEČERAS I SUTRA U BURSI U predstavi ‘Na dnu oceana postoje neki svjetovi’

Dulist

[FOTO] Srednjoškolci se na zabavan način upoznavali s baštinom Dubrovnika

Dulist