Politika

RAGUŽ TRAŽI REZ U KULTURI Šarulji iz Hercegovine bilo bi dobro na našem stadionu!

RAGUŽ TRAŽI REZ U KULTURI Šarulji iz Hercegovine bilo bi dobro na našem stadionu!

Da dovedem jednu šarulju iz Hercegovine, ne bi joj bilo loše na našem stadionu – rekao je gradski vijećnik Dustre Željko Raguž tijekom rasprave o proračunu.

Obrušio se na velika izdvajanja za kulturu kojaa iznose gotovo 30 posto proračuna, što nema niti jedan grad u Hrvatskoj.

-Ne može kultura bez gimnastike. Volim ja i fine predstave, ali zašto ovo govorim, jer na kulturu trošimo 30 posto proračuna. Taj je iznos nerealan i tu najmanje krivi dnašanju gradsku vlast. To je problem već 20 godina. S druge strane Čistoća i Vrtlar imaju 9 milijuna kuna godišnje. Oni svaki dan rade vrijedno i predano. Čiste, peru, voze, preuređuju, i usput pjevaju (dobačeno iz klupe). Ako mislite da pjevaju od sreće, varate se – rekao je Raguž dodavši kako se s druge strane za sport odvaja ukupno 23 milijuna kuna.

-Sportska infrastruktura nije adekvatna ni za Babinu gredu. Treba napraviti bolan rez u kulturi, smanjiti iznos i vidjeti što je prava osnova. 140 milijuna kuna srezati napola pa će biti i za dvoranu. Svi govore imamo stadion. Ma mi imamo pašnjake – rekao je Raguž dodavši da bi, da može dovesti šarulju iz Hercegovine, njoj bilo jedanko dobro na našem stadionu.

-Napravimo rez i imat ćemo mir jednom zauvijek – zaključio je Raguž.

Gradonačelnik Mato Franković rekao je kako će se i dalje ulagati u kulturu, ali kako će se pratiti kako se novci troše i tko je produktivan.

-Naši ravnatelji mogu i puno više, ali ljepše se ušikati kad imaš uredna sredstva, radio ne radio, plus minus, ali kad se pratiš onda se stvari mijenaju – rekao je Franković.
O Lapadskom stadionu govorio je i Maro Kristić te se osvrnuo na Raguža.

-On je bio zamjenik gradonačelnika u prošlom mandatu i mogu reći da bi i šarulja bila ostala gladna što se tiče njihovog ulaganja u sport – rekao je Kristić predloživši da se razmisli o prodaji vrijednog prostora stadiona na Lapadu kako bi se u Gospinom polju izgradio suvremeni sportsko-rekreacijski centar.

 

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist