Grad

RAGUŽ O ŠARENIM ZEBRAMA: Nismo tražili suglasnost Policije, to je samo formalnost

RAGUŽ O ŠARENIM ZEBRAMA: Nismo tražili suglasnost Policije, to je samo formalnost

Grad Dubrovnik za oslikavanje pješačkog prijelaza u Ulici Andrije Hebranga poviše OŠ Ivana Gundulića nije tražio suglasnost Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Rekao je to, odgovarajući na novinarski upit, zamjenik gradonačelnika Željko Raguž koji smatra kako se suglasnost u ovom slučaju nije ni trebala tražiti.
-Nismo je tražili s obzirom da se suglasnost traži ako se radi nešto izvanredno što na neki način nije u skladu sa zakonima i propisima, odnosno kad se radi nešto na događajima koji usporavaju promet pa se zbog toga moraju staviti posebne oznake. Postoje već u Hrvatskoj slični projekti kroz gotovo cijelu Istru. To su sada formalne stvari. Ako zaista bude trebalo, naravno da ćemo tražiti sve suglasnosti kao neku formalnost, ali je sve u skladu sa zakonom – istaknuo je Raguž.
Rekao je kako je oslikavanje pješačkih prijelaza u skladu sa svim zakonima i propisima koje je osobno proučio.
-Naravno da je ovo sve zakonski. Gradovi u Istri imaju slične projekte, tako da ne mogu vrijediti jedni zakoni za Grad Dubrovnik, a drugi za ostale. Ja sam podrobno pročitao i zakon i pravilnik i sve odluke o prometu i prometnim znakovima te signalizaciji i oni jasno govore – ne smije se ništa crtati po bijeloj i žutoj traci, sve ostalo je dozvoljeno. Kakav će biti asfalt koji je bazno sive boje može biti i bilo koje druge – rekao je na konferenciji za medije Raguž dodavši kako je ovo pilot projekt koji kreće i u ostale dijelove grada, u blizini osnovnih škola.
-Sigurnost djece je apsolutni prioritet. Već i sada sami pješački prijelaz dovoljno govori, ali ovakav octani, koji se u zapadnom svijetu pokazao kao još nešto više je apsolutno dobra stvar – zaključio je zamjenik gradonačelnika.
Ravnateljica OŠ Ivana Gundulića Vedrana Elez istaknula je kako se nada da će ova šarena zebra povećati sigurnost djece i skrenuti pažnju vozačima na njihovo prometovanje ulicom.
-Nadam se da je ovo samo dio početka rekonstrukcije ovog dijela Hebrangove i samog pristupa školi – zaključila je Elez.

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist