Grad

RADOVI ZAVRŠENI PRIJE ROKA Nakon 15 godina uređena Ulica Petra Krešimira IV!

RADOVI ZAVRŠENI PRIJE ROKA Nakon 15 godina uređena Ulica Petra Krešimira IV!

Gradonačelnik Mato Franković u srijedu ujutro obišao je ulicu Petra Krešimira IV gdje su upravo završeni radovi asfaltiranja i uređenja kolnika vrijedni 1,2 milijuna kuna s PDV-om.

Radovi su završeni deset dana prije roka, a zanimljivo je istaknuti kako je ova ulica zadnji put asfaltirana povodom dolaska Ivana Pavla II davne 2003. godine.

-Ovo je početak investicijskog ciklusa održavanja cesta u 2018. godini. Prva na redu je bila Ulica Petra Krešimira IV gdje je asfaltiran kolnik u dužini od kilometar i 700 metara, a sve je uređeno u suradnji našeg Upravnog odjela za promet, Vodovoda i Elektrojuga. Na taj način pristupamo uređenju svih cesta – rekao je gradonačelnik Franković dodavši kako slijedi uređenje ulice Frana Supila.

-Cilj je da do glavne sezone sve ceste kojima se koriste turisti u užem centru grada asfaltiramo i uredimo – rekao je gradonačelnik. Istaknuo je i kako je uređenjem Petra Krešimira IV dobiveno i nešto više parkirnih mjesta nego je bilo ranije.

Osvrnuo se i na prijeko potrebno uređenje dionice Zagrebačke ulice od kapelice do vatrogasaca, odgovarajući na novinarko pitanje.

-Kad pristupamo rješevanju problema ne uređujemo samo ceste već istovremeno radimo i oborinsku odvodnju i pitanje vodovodnih cijevi i ostalog. Dakle, i taj dio ćemo sanirati zajedno sa sanacijom oborinske odvodnje, ali to neće biti u ovom dijelu godine, već u drugom – odgovorio je Franković.

-Kad radite nešto naopako onda radite s mikroasfaltom nakon kojega se na cesti naprave grbe te ista postane pogubna za prometovanje. Vrlo slična situacija je i s cestom u Uvali Lapad, koja se nalazi u izrazito lošem stanju, a bila je mikroasfaltirana 2012. godine Vidimo kako ona danas izgleda. Ovaj asfalt nije te razine, jer naš upravni odjel provodi i kvalitetu asfalta ugrađenog u prometnice – zaključio je Mato Franković.

Pročitajte još

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist