Grad

RADOVI VRIJEDNI 11,4 MILIJUNA KUNA Počela nadogradnja ‘Palčice’

RADOVI VRIJEDNI 11,4 MILIJUNA KUNA Počela nadogradnja 'Palčice'

Počeli su radovi rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje Dječjeg vrtića Palčica vrijedni više od 11 milijuna kuna.

Kako javljaju iz gradske uprave, radove izvodi zajednica ponuditelja sastavljena od tvrtki Lapad graditelj, Apsida inženjering, Adi tehnika, Cvijeta nekretnine uz nadzor tvrtke IGH, a utvrđeni rok završetka investicije je 365 dana.

Radovi uključuju dogradnju dva kata u nivou postojećeg prvog i drugog kata, dok je na prohodnom ravnom krovu predviđeno igralište. U okviru investicije izvest će se i novi pristupni put s Ulice Iva Vojnovića s deset parkirnih mjesta, kao i novo krajobrazno uređenje.

Investicijom će se dobiti osam novih odgojno-obrazovnih grupa, a sveukupni kapacitet novog vrtića bit će 322 djece u 20 odgojno-obrazovnih grupa, što je u skladu s državnim pedagoškim standardom predškolskog odgoja i naobrazbe.

Postojeća građevina služit će za smještaj 206 djece u 12 grupa; osam vrtićkih i četiri jasličke, dok se u novoizgrađenom dijelu predviđaju četiri grupe za djecu jasličke dobi te četiri za djecu vrtićke dobi, što je ukupno 116 djece. Početak radova u srijedu će obiti i gradonačelnik Mato Franković.

Pročitajte još

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist