Županija

RADOVI NA OBNOVI HOTELA OVU ZIMU Luksuzni Sensatori stiže u Plat

RADOVI NA OBNOVI HOTELA OVU ZIMU Luksuzni Sensatori stiže u Plat

U svibnju 2017. godine Hoteli Plat moći će se pohvaliti vrhunskim hotelskim objektom grupacije Sensatori.

Riječ je o najboljem TUI-evom hotelskom brandu koji ulazi u Hotele Plat, a s gradnjom, odnosno rušenjem postojećih objekata, bi se prema planovima Karisma Hotels Adriatic (KHA) trebalo započeti već ove jeseni. Župski Sensatori, bit će TUI-ev deseti visokokategornik u svijetu, a pored egzotičnih destinacija poput Meksika, Ibize, Jamajke, Egipta najbliži se na Mediteranu nalaze u Grčkoj i otoku Kreti.

Iz sobe skok u bazen
Hotel s pet zvjezdica, prema najavi člana Uprave Karisma Hotels Adriatica, Dubrovčanina Marinka Benića, imat će oko 400 soba, restorane i popratne sadržaje, wellnes i spa, a ono što će ga odvajati od ostatka ponude na krajnjem jugu Hrvatske je to što će dio luksuznih soba smještenih u prizemlju hotela imati svoje vlastite bazene. Swim up sobe hit su ponuda meksičkih Karisma hotela, a KHA je u svom prvom hrvatskom resortu, u Živogošću na manjem dijelu smještajnih jedinica uveo u ponudu sobe povezane s privatnim bazenima.
Prema najavi Marinka Benića uskoro će KHA krenuti i u proceduru prikupljanja idejnih rješenja za novi hotel, a trenutno su u postupku pribavljanja svih potrebnih dozvola.
– Sensatori brand će Župu dubrovačku i Hotele Plat svrstati među najatraktivnije destinacije na Mediteranu – zadovoljan je i Pero Matić, predsjednik Uprave Hotela Plat koji je istaknuo kako će Župa hotelom Sensatori dobiti novu, atraktivnu turističku dimenziju.

Rekordna i ova sezona
Pero Matić, koji ove godine obilježava desetu obljetnicu na čelu Hotela Plat i koji je uspješno prošao cijeli predstečajni postupak kao i privatizaciju, ostaje na čelu uprave ovog župskog kompleksa. Matić je najavio kako će Plat u u ovoj sezoni ponoviti prošlogodišnje rezultate. Naime, 2014. godina bila je za Hotele Plat rekordna poslijeratna godina.
Podsjetimo, sredinom ožujka nakon provedenog trećeg natječaja Karisma Hotels Adriatic je od države kupila većinski udjel u Platu za 118 milijuna kuna.
KHA iza kojih stoje meksički lanac hotela Karizma, najveći hrvatski koncern Agrokor i jedan od najvećih svjetskih turoperatora, njemački TUI prilikom kupnje župskih hotela najavili su kompletnu obnovu postojećih smještajnih kapaciteta, ali i zadržavanje postojećih radnika kao i nova zapošljavanja.
Pored Hotela Plat i višemilijunskog ulaganja u Župu, KHA je na našem području već dvije godine u vlasništvu i Hotela Koločep gdje su u obnovu uložili 63 milijuna kuna.

FOTO: dulist / http://www.thomson.co.uk/holidays/sensatori

 

Pročitajte još

OBJAVLJENE LISTE HDZ-a Franković jedini iz Dubrovnika

Dulist

SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA KONAVALA Usvojeno izvješće o radu načelnika Lasića

Dulist

Dolina Neretve prvi put uključena u poseban regionalni program Ministarstva

Dulist