Županija

RADOVI BEZ NAJAVE Krenula rekonstrukcija raskrižja u Srebrenom?

RADOVI BEZ NAJAVE Krenula rekonstrukcija raskrižja u Srebrenom?

Hrvatske ceste ovog su petka nedaleko od križanja u Srebrenom, u smjeru Plata, zbog radova, postavili semafore pa se promet tom dionicom magistrale odvija naizmjenično jednim prometnim trakom.

Izvođač radova je Poduzeće za ceste Split, a za pretpostaviti je kako je riječ o konačnom početku radova na rekonstrukciji ovog križanja budući da obavijest o ovim radovima još nigdje nije obajvljena (pa ni na stranicama Hrvatskog autokluba).

Podsjetimo, Hrvatske ceste već davno su najavile 4,6 milijuna kuna tešku rekonstukciju raskrižja u Srebrenom.
-Riječ je o projektu od iznimnog značaja za Župu dubrovačku, kao i za opću protočnost i sigurnost prometa na ovom dijelu državne ceste. Podsjetimo, Općina Župa dubrovačka prije dvije godine izradila je idejni projekt rješenja raskrižja u Srebrenom, te su na taj projekt Hrvatske ceste dale pozitivno mišljenje i preuzele obvezu izrade glavnog i izvedbenog projekta, za kojeg je u svibnju ishođena i građevinska dozvola. U međuvremenu Općina Župa dubrovačka riješila je sve imovinsko pravne odnose za izgradnju novog raskrižja, te kupnjom zemljišta osigurala sve preduvjete za realizaciju ovog važnog projekta sukladno Urbanističkom planu uređenja Srebreno I. – naveli su svojevremeno iz Općine Župa dubrovačka.
Procijenjena vrijednost projekta iznosi 4.,6 milijuna kuna plus PDV, a rok za završetak radova je 3 mjeseca. Projekt predviđa izgradnju dodatnih kolnih traka koje će pospješiti protok prometa, a uvođenjem nove regulacije semaforima i video nadzora očekuje se znatno rasterećenje na ovoj dionici državne ceste.

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist