Aktualno

Radionice za vinare i vinogradare

Radionice za vinare i vinogradare

Župan Nikola Dobroslavić sa suradnicima i direktoricom regionalne razvojne agencije DUNEA Melanijom Milić na radnom je sastanku s predstavnicima Zavoda za maslinarstvo i južne kulture Sveučilišta u Dubrovniku, Udruge vinara DNŽ i Hrvatskog centra za poljoprivredu, hranu i selo

razgovarao o tijeku izrade Strateškog plana razvoja vinarstva Dubrovačko-neretvanske županije. Na sastanku je dogovoreno kako će u prostorijama Županije odmah krenuti radionice za vinare i vinogradare.
 
Strateški plan vinarstva nastao je s ciljem da se sustavno razvije ta važna djelatnost. Stoga će se potražiti najbolje rješenje za poteškoće s kojima se susreću vinari i vinogradari. U tom je cilju Županija potpomogla osnivanje krovne županijske udruge vinara, a u ovogodišnjem je proračunu predvidjela dodatna sredstva jer smatra kako na području DNŽ postoje vrlo kvalitetna vina koja bi trebala biti prepoznatljiva na tržištu.
 
Isto tako, na sastanku je naglašeno kako jer nužno riješiti probleme s kojima se proizvođači svakodnevno susreću na terenu- od neprodanih zaliha vina do neplaćenih dugovanja prema proizvođačima odnosno vinogradarima.
 
Očekuje se kako će Strateški plan razvoja vinarstva biti izrađen kroz naredna četiri mjeseca.
         
 

Pročitajte još

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist