Grad

Radio Dubrovnik se vraća doma?

Radio Dubrovnik se vraća doma?

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković u pratnji v.d. ravnatelja HRT centra Dubrovnik Hrvoja Španića i v.d. voditelja tehnike Pava Hrtice obišao je Vilu Dubravku, dom Radio Dubrovnika više od sedam desetljeća.

Gradonačelnik je pri obilasku vile, koja je već tri godine prazna i potpuno neiskorištena, upoznat s inicijativom da se ‘Dubravka’ obnovi i stavi u funkciju te da se HRT centar Dubrovnik ponovno smjesti u prostorije zdanja izgrađenog 1902. godine, javljaju iz gradske uprave.

– Radio Dubrovnik najstarija je radijska postaja na ovim prostorima i neodvojivi je dio identiteta našeg grada, a povratak u prostorije iz kojih je program emitiran više od 70 godina, posve je razumljiv korak u pogledu tradicije i povijesnog kontinuiteta. Ukoliko vodstvo HRT-a odluči u ‘Dubravku’ smjestiti i radio i televiziju, Grad će takvu inicijativu podržati –  kazao je gradonačelnik.

Podsjetimo, napuštanjem vila Dubravka i Čingrija, HRT centar Dubrovnik prije tri godine preseljen je u iznajmljeni prostor u zgradi OTP banke u Vukovarskoj ulici.

Pročitajte još

Počinje sanacija oštećenog asfalta na prometnicama, radit će se noću

Dulist

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist