Aktualno

RADI UBRZANJA PROCEDURE Groblje Dubac prijavit će se kao strateški investicijski projekt

RADI UBRZANJA PROCEDURE Groblje Dubac prijavit će se kao strateški investicijski projekt

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić održao je danas radni sastanak s direktorom Groblja Dubac d.o.o. Đurom Lonzom i načelnikom Općine Župa dubrovačka Silviom Nardellijem i njegovim suradnicima.

Direktor Groblja Dubac Đuro Lonza upoznao je gradonačelnika Vlahušića s tijekom procedure projekta izgradnje groblja. Između ostalog rečeno je kako je završen glavni projekt s troškovnikom prema kojem se investicija kreće u okviru 140 milijuna kuna. Veći dio tog iznosa financirat će građani kroz cijenu grobnica dok će ostatak osigurati Grad Dubrovnik i Općina Župa dubrovačka.

Jedina prepreka ishođenju potvrde na glavni projekt, naglašeno je još jednom, jest izgradnja pristupne ceste. Naime, do sada je za ovu svrhu otkupljeno 75 posto potrebnog zemljišta, ali vlasnici preostalog dijela ne žele prodati po ponuđenoj cijeni, odnosno zahtijevaju i otkup ostatka parcela koje ne ulaze u obuhvat budućeg groblja, a za što ne postoji zakonska osnova.
–’Cijeli projekt od iznimne važnosti i za Grad i Župu koče dva pravna zastupnika i jedna obitelj i to zbog iznosa od 17 tisuća kuna’, rekao je gradonačelnik Vlahušić.

Na radnom sastanku je dogovoreno i da će se projekt, s ciljem ubrzanja procedure, prijaviti Vladi Republike Hrvatske kao strateški investicijski projekt. Groblje Dubac najveći je infrastrukturni projekt na jugu Hrvatske kojeg financiraju jedinice lokalne samouprave i sami građani.

Pročitajte još

Franković osudio nasilje člana mladeži HDZ-a i najavio stegovni postupak

Dulist

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist