Crna kronika

RAČUNALNA PRIJEVARA Na internetskim trgovinama ‘peglali’ tuđe kartice

RAČUNALNA PRIJEVARA Na internetskim trgovinama 'peglali' tuđe kartice

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Službe kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske četvorica mladića, hrvatskih državljana, u dobi od 27 do 30 godina se sumnjiče za počinjenje kaznenog djela računalne prijevare.

Radi se o dvojici mladića s područja Osječko-baranjske županije, jednom s područja Vukovarsko-srijemske županije i jednim mladićem s prebivalištem u BiH, a koji su u vrijeme počinjenja kaznenog djela boravili na području ove Policijske uprave.

Sumnjiči ih se da su u vremenu od početka veljače 2013. godine do sredine studenog 2014. godine, preko jedne nelegalne internetske stranice došli do kartičnih podataka koje su zloupotrebljavali na način da su na internetskim trgovinama kupovali mobilne uređaje, bonove za mobitele i odjevne predmete. Tako nabavljenu trgovačku robu su zadržavali za sebe ili je putem Internet oglasnika za daleko nižu cijenu od stvarne prodavali osobama s područja naše županije. Pričinjena materijalna šteta Internet trgovinama iznosi preko 140 tisuća kuna.

Protiv četvorice osumnjičenih je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava.

Pročitajte još

‘GASIRAO’ I BEZ DOZVOLE Rekorder tjedna s 2700 eura kazne

Dulist

HTIO POMOĆI PRIJATELJU, NA KRAJU JE POKRADEN Pustio ga u stan, on mu ukrao nakit

Dulist

Sudac istrage odbio odrediti istražni zatvor maloljetnim nasilnicima iz Uvale

Dulist