Grad

PUZS DUBROVNIK Mališani u ‘Pčelici’ učili o zaštiti i spašavanju

PUZS DUBROVNIK Mališani u 'Pčelici' učili o zaštiti i spašavanju

Na poziv odgajateljica vrtića ‘Pčelica’ u Mokošici predstavnici PUZS Dubrovnik su u srijedu 8. veljače osnovama zaštite i spašavanja poučavali šezdesetak mališana DV ‘Pčelica’.

Djeca su od službenika Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Dubrovnik kroz prezentaciju najprije učila o ulozi hitnih službi i ispravnom korištenju broja 112, a zatim i kako reagirati u slučaju različitih vrsta nesreća i opasnosti.

Mališani su za vrijeme i nakon prezentacije imali priliku komentirati i postavljati pitanja što najmlađi na ovakvim edukacijama najčešće koriste kako bi ispričali zgode i nezgode iz vlastitog života iz kojih su već sami izvukli neke korisne pouke.

Edukaciji se pridružio i policijski službenik iz Prometne policije koji je dječacima i djevojčicama govorio o sigurnosti u prometu, osobito važnoj mališanima koji će ove godine krenuti u prvi razred osnovne škole. Djeci su se predstavili i pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja – Stanice Dubrovnik pojašnjavajući im svoju ulogu u traganju i spašavanju, dok su ih pripadnici Javne vatrogasne postrojbe ‘Dubrovački vatrogasci’ upoznali s osnovnom vatrogasnom opremom i vozilom koje vatrogasci koriste kod šumskih požara.

Kako bi naučeno ostalo još duže u sjećanju djeci je ovom prigodom podijeljen i edukativni materijal Državne uprave za zaštitu i spašavanje.

Edukacije djece o zaštiti i spašavanju provode se redovito s ciljem obuhvaćanja cijele županije, a iduća će biti već za dva dana u prostorijama Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Dubrovnik gdje će mališani DV Škatulica i Gruž sudjelovati u programu povodom obilježavanja Dana europskog broja 112.

Tekst i foto: PUZS Dubrovnik

Pročitajte još

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist