Aktualno

PUT KROZ BELVEDERE Grad odbio prodati zemljište, Štern: Tražit ćemo koncesiju

PUT KROZ BELVEDERE Grad odbio prodati zemljište, Štern: Tražit ćemo koncesiju

Grad Dubrovnik odbio je prodati dio zemljišta na Putu Vlaha Bukovca vlasniku Hotela Belvedere, tvrtci Larus d.o.o. ruskog milijardera Viktora Vekselberga.

Kako saznajemo, gradski oci dali su punu potporu daljnjem uspješnom razvoju ovog za Dubrovnik iznimno važnog projekta stavljanja u funkciju nekad najcjenjenijeg dubrovačkog hotela. Međutim, utvrđen je stav kako se u to ime ne treba odricati imovine građana grada Dubrovnika, u ovom slučaju dijela javne ceste.

-Kao značajnu investiciju u ukupnu hotelsku ponudu Dubrovnika, Grad Dubrovnik podržava izgradnju novog hotela Belvedere, a prema prezentiranom projektu. Međutim, isto tako smatramo da se navedeni projekt može i mora realizirati bez da ide nauštrb Grada Dubrovnika i interesa njegovih građana. Stoga smo jasno i nedvosmisleno iskomunicirali s investitorima kako sa strane Grada nema prepreka projektu, ali će javna cesta ostati u gradskom vlasništvu. Proces uknjižbe je pokrenut – odgovorili su nam iz Grada Dubrovnika.

Što je na taj stav Grada Dubrovnika odgovorio predstavnik ulagača tvrtke Larus d.o.o. te osobni prijatelj Viktora Vekselberga Davor Štern pročitajte u tiskanom izdanju DuLista, koje se od srijede nalazi u prodaji.

Pročitajte još

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VERONIKA KARAČ Dubrovnik će uvijek biti dio mene

Nora Di Leo