DuList IN

PUBLIKA PUNA PITANJA Orsat Spajić održao predavanje ‘Istina o Siriji – Iz prve ruke’

PUBLIKA PUNA PITANJA Orsat Spajić održao predavanje ‘Istina o Siriji - Iz prve ruke’

U prostorijama Centra za mlade danas se tražilo mjesto više za predavanje Orsata Spajića naziva ‘Istina o Siriji – Iz prve ruke’.

Dvadesettrogodišnji Dubrovčanin Orsat Spajić nedavno se odlučio na malo drukčiju avanturu, mnogima i nezamislivu. Naime, proputovao je dijelove Sirije, točnije gradove Damask, Alep, Homs i Tartus o čemu je i održao predavanje. Osim sirijske avanture, prisutne je uveo i u bliskoistočnu situaciju, ali i prokomentirao medijsku manipulaciju koja je prisutna u izvještavanju zbog čega se u većini slučajeva stvara kriva slika o tim prostorima.

Dodajmo kako je Spajić trenutno na četvrtoj godini diplomskog studija Mediji i kultura društva na Sveučilištu u Dubrovniku. Osim što voli čitati, veliki je zaljubljenik u svjetsku geopolitiku. Svoje slobodno vrijeme voli ‘potrošiti’ na – putovanja. Možemo reći kako je njegova putovnica ispunjena nebrojenim pečatima iza koje se kriju zanimljiva putovanja. Naime, dosad je obišao oko dvadeset zemalja svijeta među ostalim Mađarsku, Makedoniju, Bugarsku, Poljsku, Cipar, Turska i čak Kina…

Kako je došao do odluke o putovanju u Siriju i bi li se ponovno vratio, možete pročitati u novom broju DuLista koji je od srijede na kioscima.

Pročitajte još

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist

[FOTO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Dubrovački okoliš čistilo 170 volontera

Dulist