Sport

PRVI PUT U POVIJESTI Orsanov ‘Dubrovnik’ na Svjetskom prvenstvu!

PRVI PUT U POVIJESTI Orsanov 'Dubrovnik' na Svjetskom prvenstvu!

‘Dubrovnik’, regatni krstaš Jedriličarskog kluba Orsan, nastupit će na Svjetskom jedriličarskom prvenstvu, koje se od 3. do 8. srpnja održava u akvatoriju pred talijanskim gradom Trstom.

-Prvi put je to u našoj 85 godina dugoj povijesti da JK Orsan sa svojim regatnim brodom sudjeluje na ovakvom svjetskom prvenstvu. Iskoristili smo priliku što se prvenstvo ove godine održava na Jadranskom moru, a tko zna kad će opet doći u Sredozemlje. Spremili smo se i bit će nam drago natjecati se u konkurenciji 150 brodova iza čitavog svijeta, podijeljenih u tri skupine po 50 brodova – ističe predsjednik JK Orsana Marinko Mikulandra.

-Jedan dan jedri se navigacijska regata dvaput po 100 milja, a drugih četiri dana jedri se na ‘štap’ u dužini milje i pol. Ovo je prilika jedne generacije, prilika klubu da se predstavi na takvoj razini. Vjerujem da će posada opravdati svoje sudjelovanje. To je velik izazov, jer na prvenstvu nastupaju i profesionalci. Samo 19 je amatera od 50 posada u našoj skupini. Međutim, to ništa ne znači, mi ćemo se boriti – kaže Mikulandra.

Očekuje se kako će se posada ‘Dubrovnika’ u Trstu okupiti u četvrtak, a već za vikend slijede prve trening regate i mjerenja. Posadu čine Tonči Kordić, Denis Vukas, Davor Dužević, Gordan Sentić, Ivo Kvestić, Maroje Kurajica, Orsat Vukas te Mateo Andolšek.

-To je posada koja je dosad najviše jedrila i koja je uigrana, sastavljena od iskusnih i mladih jedriličara. Smatramo da su to kvalitetni ljudi koji mogu odgovoriti na izazov. Svima će to biti vatreno krštenje na svjetskom prvenstvu. Jedri se svaki dan, što nije baš lako izdržati – ističe Mikulandra.

-Nama je ovo izazov i u materijalnom smislu, troškovi su oko 100 tisuća kuna, stoga tražimo sponzore koji bi nas podržali u ostvarenju našeg plana. Mi želimo da se među tih 150 posada nađe i ime Dubrovnika. Svakako nam je čast što na takvom natjecanju, među toliko klasnih brodova, možemo predstavljati naš grad – zaključio je Mikulandra.

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist