Sport

PRVENSTVO HRVATSKE Sjajni dubrovački judoke iskazali se i osvojili kišu medalja!

PRVENSTVO HRVATSKE Sjajni dubrovački judoke iskazali se i osvojili kišu medalja!

Judaši Ura Nagea osvojili su pet odličja na Prvenstvu Hrvatske u judu za kadete i kadetkinje održanom ove subote u Splitu, a odličnim rezultatima mogu se pohvaliti i iz JK Dubrovnik 1966 – također pet medalja. 

U subotu je na splitskim Gripama održano Prvenstvo Hrvatske za kadete na kojem su nastupili i članovi JK Dubrovnik 1966. U konkurenciji od dvjestotinjak najboljih hrvatskih kadetkinja i kadeta, JK ‘Dubrovnik 1966’ su nastupili sa šest predstavnika te u prvom natjecanju u 2018. godini ostvarili izvrsne rezultate, osvojivši 5 medalja.
Zlato je osvojio Josip Bulić (-81) pobijedivši 4 borbe iponom te time po prvi put postao prvak Hrvatske.
Srebra su osvojili: Nika Viđen (-57), sa dvije pobjede i porazom od aktualne kadetske Europske prvakinje Lare Cvjetko, te Paula Belemečić (+70) i Marko Tomašević (-46) koji su već osvajali naslove na državnim prvenstvima.
Broncu je osvojio Marko Vareškić (-81) upisavši 3 pobjede i 1 poraz te se treći put popeo na postolje na PH.
S obzirom na pokazano na ovom Prvenstvu možemo očekivati jako dobru sezonu, a sljedeća prilika ukazat će se već 17.2. na seniorskom Prvenstvu Hrvatske u Zagrebu.

Judoke iz Ura Nage briljirali su – zlatnu medalju i naslov kadetskog prvaka Hrvatske osvojio je Leon Đapić (-66 kg), dok su brončane medalje izborili Mihaela Đuho (-57 kg), Mauricio Bratičević (-50 kg), Leon Konjevod (-66 kg) i Stijepo Kristović (+90 kg). Na prvenstvu Hrvatske nastupio je 191 kadet i kadetkinja iz 35 hrvatskih klubova, među njima i šest judaša JK Ura Nage.

– Nastupili smo sa šest natjecatelja i izborili pet odličja, što pokazuje kako se stvara jedna vrlo dobra kadetska ekipa. Vrlo su dobro radili na svakodnevnim treninzima, kao i visinskim pripremama koje smo ove zime imali na planini iznad Vareša, a rezultat toga je i dobar nastup na ovom natjecanju. Svi natjecatelji imali su najmanje četiri borbe, a neki i više, pokazali da su napredovali i u fizičkim mogućnostima i u tehničkom znanju. Prvenstvo Hrvatske je početak kadetske sezone, a pred nama su daljnji nastupi na natjecanjima Europskog kupa, od kojih je prvi pred nama već za dva tjedna u Španjolskoj – kazao je predsjednik JK Ura Nage Maro Đapić.

Pročitajte još

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist

Jakov Bjeloš, Marino Maslać i Bruno Šimunović u dresu Hajduka osvojili međunarodni turnir

Dulist