Sport

PRVENSTVO HRVATSKE Dubrovačke atletičarke postavile nove osobne rezultate

PRVENSTVO HRVATSKE Dubrovačke atletičarke postavile nove osobne rezultate

Atletski klub Dubrovnik sa sedam atletičarki sudjelovao je na pojedinačnom prvenstvu Hrvatske za kadete, kadetkinje te mlađe kadete i kadetkinje koje se održalo 25. i 26. lipnja u Varaždinu.

U jakoj konkurenciji od 39 kluba s 517 natjecatelja i natjecateljica dubrovačke atletičarke ostvarile su odlične rezultate i postavile nove osobne rezultate.

Ana Plećaš (2002) kadetkinja nastupila je u utrci na 60 metara i u u kvalifikacijama kao treća u svojoj skupini izborila finale s rezultatom 8,25 i postavila novi osobni rezultat. U finalu utrke Plećaš je s rezultatom 8,26 u ukupnom poretku zauzela peto mjesto.
Plećaš je nastupila i u utrci na 100 metara te s istrčanim vrmenom 13,29 u ukupnom poretku zauzela 11. mjesto u konkurenciji od 31 natjecateljice te postavila još jedan osobni rezultat.

Lea Madeško (2004) mlađa kadetkinja nastupila je u bacanju vortexa, utrci na 200 i 400 metara.
U bacanju vortexa Madeško je izborila finale i s bačenih 44,54 metra u ukupnom poretku zauzela sedmo mjesto i postavila novi osobni rezultat.

Lea Anđušić (2003) mlađa kadetkinja nastupila je u utrkama na 400 (1:07,25) i 600 metara (1:52,89) i u obadvije utrke postavila nove osobne rezultate.
Od mlađih kadetkinja na održanom natjecanju nastupile su i Josipa Habjan u utrkama na 60 i 200 metara, Martina Velagić-Rakiđija u utrkama na 400 i 200 metara i Nina Jakić u utrci na 80 metara s preponama.

Marta Musladin, inače limačica, također je nastupila na održanom prvenstvu i u konkurenciji atletičarki starijima od nje dvije do tri godine postavila osobni rezultat u utrci na 60 i 200 metara.
Musladin je nastupila i u skoku u dalj i sa skokom od 4,32 metra zauzela 18. mjesto od 46 atletičarki.
Održano pojedinačno prvenstvo Hrvatske prvog dana natjecanja obilježilo je jako nevrijeme koje je na kratko prekinulo natjecanje što je u konačnici utjecalo na ostvarene rezultate. Međutim, usprkos prekidu i prvog dana natjecanja postavljena su tri nova rekorda u navedenim kategorijama.

Trenerica Daria Ljubojević Kabić istaknula je kako je zadovoljna ostvarenim rezultatima jer je veći dio atletičarki uvelike popravio osobne rezultate za koje smatra da bi mogli biti još bolji kada bi se popravili i uvjeti rada. Također, ističe i kako je ovo nekima bilo prvo veliko natjecanje pa je i trema odradila svoje.
Jedan od razloga zbog kojih trenerica posebno ističe postignute rezultate je i činjenica kako dubrovačkim atletičarima i atletičarkama fali ovakvih većih natjecanja jer se ona pretežno odvijaju u sjevernom dijelu Hrvatske.

Pročitajte još

‘Pituri’ nastupaju u završnici Kupa Hrvatske

Dulist

MINI-KOŠARKA Juniori Dubrovnika treći na Prvenstvu Dalmacije!

Dulist

Juniorke ŽVK Jug viceprvakinje Hrvatske, Lara Korać najbolja vratarka!

Dulist