Sport

PRVENSTVO HRVATSKE Četiri medalje za župske judoke

PRVENSTVO HRVATSKE Četiri medalje za župske judoke

Osam natjecatelja JK Župa dubrovačka predvođenih trenerom Ivanom Oberanom nastupilo na Prvenstvu Hrvatske u uzrastu U23 i U16, a koje se dana 15. listopada 2016. godine održalo u sportskoj dvorani Sutinska vrela u Podsusedu u Zagrebu.

Na prvenstvu je nastupilo 355 natjecatelja iz čak 49 domaćih klubova. Za sjajne vijesti s Prvenstva Hrvatske pobrinulo se čak 4 naših natjecatelja.

Lena Galjuf u kategoriji -70 kg u uzrastu mlađih kadetkinja postala je prvakinjom države. Imala je 3 borbe u kojima je dominirala i zasluženo osvojila naslov. Najprije je pobijedila Lauru Blažević, zatim Ivanu Zorotović pa u finalu Miu Prelec. Ovim rezultatom Lena Galjuf je ostvarila najbolji plasman od naših natjecatelja te je ostvarila najveći uspjeh u dosadašnjoj sportskoj karijeri.

Dragan Oberan u kategoriji -55 kg u uzrastu mlađih kadeta postao je viceprvakinjom države. Imao je ukupno 5 borbi, a izgubio je tek u posljednjoj borbi. Najprije je pobijedio Grgu Penića, zatim Vita Brebrića pa Svena Rožića i na kraju Domagoja Hlapčića. U finalu je tek izgubio od Gabrijela Duvnjaka. Ovo mu je prva državna medalja i njegov dosadašnji najznačajniji rezultat.

Peri Adrian Puljić u kategoriji -66 kg u uzrastu mlađih seniora također je osvojio svoju prvu državnu medalju – broncu. Imao je ukupno 4 borbe (3 pobjede i 1 poraz), a borbu za III. mjesto je vrlo dobro odradio i zasluženo pobijedio Davida Novkovića.

Iva Oberan, aktualna kadetska prvakinja i osvajačica europskih medalja, u kategoriji -57 kg u uzrastu mlađih seniorki osvojila je još jednu državnu medalju – broncu. Imala je ukupno 3 borbe (2 pobjede i 1 poraz). Jedini poraz doživjela je od svoje starije kolegice iz reprezentacije Tihee Topolovec.

Za JK Župa dubrovačka još su nastupili Nika Viđen, Zvonimir Vučićević, Blago Krtalić i Petrunjela Pavić kojima je ovog puta nedostajalo malo više sportske sreće.

Pročitajte još

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist

NAPETA UTAKMICA U BEOGRADU Jugaši pobijedili Crvenu Zvezdu

Dulist

45 OSVOJENIH MEDALJA Gradonačelnik primio Taekwondo klub Shark

Dulist