Sport

PRVE REAKCIJE Bobić pozvao na zajedništvo, Kobešćak prihvatio izazov

PRVE REAKCIJE Bobić pozvao na zajedništvo, Kobešćak prihvatio izazov

Na službenoj internetskoj stranici VK juga CO objavljene su i prve reakcije aktera velikih promjena na klupi.

– Nakon ostavke trenera Miha Bobića morali smo brzo reagirati s obzirom da već za dva dana igramo utakmicu LEN Lige prvaka s Primorjem. Samim činom Miško Bobić je pokazao da je veliki Jugaš i da mu je interes i uspjeh kluba na prvom mjestu. Od svih nas koji ostajemo možda je njegova i najmanja krivica. Obzirom da smo u igri za sva tri trofeja dovođenje Vjeka Kobeščaka je najlogičnije i najbolje rješenje u ovom trenutku – izjavio je predsjednik VK Jug CO Lukša Jakobušić.

Kako sam kaže, Miho Bobić je dao ostavku želeći na taj način pomoći Jugu. On ostaje u klubu i nakon odmora će se posvetiti radu s mlađim uzrastima.

– Podnio sam ostavku na mjesto trenera nakon susreta s Radničkim u nedjelju ujutro. Zadnje igre nisu bile na nivou kakvoga smo očekivali i na kojem Jug može i mora igrati. Nažalost, određeni problemi u klubu tinjaju i gomilaju se godinama. Ja osobno, baš kao i igrači i uprava snosimo svoj dio odgovornosti za ovo što se događa, a svoju ostavku sam dao želeći i na taj naćin pomoći klubu. Činjenica je da smo imali dosta pehova u ovoj sezoni i da gotovo niti jedan trening, što zbog ozljeda, što zbog bolesti nismo odradili u punom sastavu, ali to ne smije biti opravdanje za loše igre kojih sam svjestan – kazao je Bobić, koji je na kritike javnosti u posljednje vrijeme rekao:

– Kritike koje su nam upućene su opravdane, ali ja vjerujem u igrače Juga. Kao Jugaš ću zauvijek biti uz svoj klub i sve prijatelje kluba pozivam da budemo zajedno i podržimo momčad kako bi se već ove godine ostvario što bolji rezultat i osvojili trofeji – riječi su sada već bivšeg trenera Juga koji je Vjeku Kobeščaku poželio da se što prije snađe u novoj ulozi.

– Svom prijatelju i kolegi Vjeku Kobešćaku od srca želim i puno uspjeha u radu – završio je Bobić. Iako će predstavljanje novog trenera na konferenciji za novinare biti upriličeno sutra, nakon što i formalno preuzme dužnost Vjekoslava Kobeščaka smo također nazvali i zamoli za izjavu:

– Prihvatio sam veliki izazov preuzeti klupu Juga u ovom trenutku. To smatram velikim iskorakom u svojoj karijeri, a o planovima i ciljevima bih govorio više kada i formalno preuzmem momčad – izjavio je novi trener Juga Vjekoslav Kobeščak.

 

Jug.hr

Pročitajte još

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist

NAPETA UTAKMICA U BEOGRADU Jugaši pobijedili Crvenu Zvezdu

Dulist

45 OSVOJENIH MEDALJA Gradonačelnik primio Taekwondo klub Shark

Dulist