Županija

PRVA NA PELJEŠCU U Stonu otvorena punionica za električna vozila

PRVA NA PELJEŠCU U Stonu otvorena punionica za električna vozila

U Stonu je u petak 15. srpnja u rad puštena punionica za električna vozila na centralnom parkiralištu. Riječ je o investiciji Općine Ston, ukupno vrijednoj 90 tisuća kuna.

Općina je uspješnom prijavom na javni poziv Fonda za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti za sufinanciranje projekata energetske učinkovitosti u prometu ostvarila sufinanciranje u visini od 85% sredstava.

Punionica proizvođača Etrel s priključnom snagom od 22kW s dvije utičnice omogućava minimalno opterećenje elektrodistribucijskog sustava, a projekt je realizirao Hrvatski Telekom te je na taj način stonska punionica pridružena uglednom društvu gradova koji su osigurali javno dostupnu punionicu.

Pregled lokacije punionice, kao i detaljne informacije o korištenju, moguće je pronaći na portalu za pretraživanje punionica dostupnom na www.puni.hr. Korisnik mora podignuti identifikacijsku RFID karticu kod djelatnika parking službe (06 – 22 sati) ili u Turističkom uredu Ston (08 -20 sati) s kojom može koristiti uslugu. Ako želi, može prije toga uputiti zahtjev na e-mobility@t.ht.hr, nakon čega će na kućnu adresu dobiti personaliziranu RFID karticu s kojom se identificira na lokaciji (0 – 24). Usluga je omogućena i putem SMS-a do 01. rujna 2016.

Cilj ovog projekta je smanjenje emisija stakleničkih plinova poticanjem građana na korištenje električnih vozila.

Dodatna vrijednost je i što će se njime povećati i turistička privlačnost destinacije, obzirom da će predstavljati novi segment ponude Stona i Pelješca, privlačan i važan turistima iz europskih zemalja u kojima je trend korištenja električnih vozila sve izraženiji.

Postavljanje punionice dat će stoga dodatnu vrijednost općini Ston kao turističkoj destinaciji i omogućiti svim vlasnicima električnih vozila da ovdje bezbrižno ljetuju ili ciljano prođu na proputovanju.

Pročitajte još

OBJAVLJENE LISTE HDZ-a Franković jedini iz Dubrovnika

Dulist

SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA KONAVALA Usvojeno izvješće o radu načelnika Lasića

Dulist

Dolina Neretve prvi put uključena u poseban regionalni program Ministarstva

Dulist