Aktualno

PROVEDENA REVIZIJA Grad Dubrovnik utvrđuje listu reda prvenstva za najam gradskih stanova

Grad iz zraka

Iz Gradske uprave izvijestili su kako je Grad Dubrovnik, temeljem Odluke o najmu stanova, objavio natječaj za utvrđivanje liste reda prvenstva za davanje gradskih stanova u najam.

-Prema tekstu Natječaja pravo na podnošenje zahtjeva za davanje stanova u najam ima punoljetna osoba koja uključujući sve članove svog obiteljskog domaćinstva ima državljanstvo Republike Hrvatske i prebivalište na području Grada Dubrovnika. Kako bi se mogli prijaviti na natječaj podnositelj zahtjeva i članovi obiteljskog domaćinstva na području Grada Dubrovnika moraju imati prebivalište u neprekidnom trajanju od najmanje 15 godina, računajući do dana podnošenja zahtjeva – ističu iz Gradske uprave.

-Ukupna mjesečna primanja po članu obiteljskog domaćinstva u prethodnoj godini ne smiju prelaziti 50 posto iznosa prosječne mjesečne neto plaće u Republici Hrvatskoj u prethodnoj godini te u vlasništvu ili suvlasništvu ne smiju imati nekretnine. Konačno, uvjeti za sudjelovanje u postupku su i da ne koriste bez valjanog pravnog temelja stan ili drugu nekretninu u vlasništvu Grada Dubrovnika ili nad kojom Grad Dubrovnik ima vlasničko-pravna ovlaštenja te da nemaju nepodmirenih dugovanja prema Gradu Dubrovniku – stoji u priopćenju Grada Dubrovnika.

Sve druge pojedinosti Natječaja, kriterije i informacije o načinu prijave te proceduri utvrđivanja liste reda prvenstva pronađite u tekstu natječaja na sjedećem linku – http://bit.ly/2zHAB7F

Posjetimo, objavi Natječaja za utvrđivanje Liste reda prvenstva za davanje gradskih stanova u najam prethodila je provedena revizija, kojom je obuhvaćeno 107 stanova, od toga 56 stanova izvornom vlasništvu Grada Dubrovnika te 51 stan u postupku povrata ranijim vlasnicima (Republici Hrvatskoj, Dubrovačkoj biskupiji, Pravoslavnoj crkvi…), odnosno u tzv. derivativnom vlasništvu.

Od 56 stanova u izvornom vlasništvu Grada Dubrovnika uvjete temeljem Odluke o najmu stanova ispunjavaju 22 korisnika s kojima će se sklopiti ugovor o najmu stana na određeno vrijeme, dok 34 korisnika ne ispunjavaju spomenute uvjete. U broj od 56 stanova u izvornom vlasništvu uračunat je i 31 stan izgrađen sredstvima namijenjenim za rješavanje stambenih pitanja socijalno ugroženih osoba i osoba slabijeg imovnog stanja (Zgrada ‘S’ u Mokošici) od kojih čak 21 korisnik ne ispunjava uvjete sukladno Odluci, a samo 10 korisnika ispunjava te uvjete.

Korisnicima koji ne zadovoljavaju uvjete iz Odluke o najmu stanova Grad Dubrovnik će poslati poziv za povrat stana, a ako to korisnici ne urade Grad Dubrovnik će iskoristiti sve pravne radnje kako bi došao u posjed stanova u svome vlasništvu.

Od 51 stana koji se nalaze u postupku povrata ranijim vlasnicima 25 korisnika ispunjava uvjete, dok iste ne ispunjavaju 26 korisnika.

Nakon utvrđivanja, konačna lista reda prvenstva objaviti na oglasnoj ploči Grada, na web stranici Grada i Centra za socijalnu skrb i vrijedit će tri godine.

Pročitajte još

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

[FOTO] Na Orsanu započeli radovi za hangar VK Neptuna

Dulist