Aktualno

Prosvjed protiv krupnog kapitala

Prosvjed protiv krupnog kapitala

Facebook grupa „Dubrovnik 15/10“ poziva na prosvjed solidarnosti i podrške svjetskom pokretu 15.O  u subotu, 15. listopada, od 18 do 21 sati na Stradunu.

Kako stoji u opisu najave događaja, na inicijativu španjolskoga pokreta „Real Democracia“ diljem svijeta se 15. listopada organiziraju prosvjedi, koji su u Hrvatskoj najavljeni u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Puli, Dubrovniku.

Opći cilj ovih demonstracija jest prosvjed protiv trenutnog ekonomsko-političkog sustava u svijetu koji je podređen krupnom kapitalu, a koji u potpunosti zanemaruje potrebe društva i pojedinca u njemu.

“Pod pritiskom financijske moći i naši političari rade za dobrobit nekolicine, bez obzira na štetne posljedice koje njihove odluke imaju za šire društvo, život pojedinaca i budućnost okoliša. U takvom društvu profit manjine važniji je od potreba društva u cjelini. Demokracija koju danas propagiraju političari poprimila je oblike ekonomske demokracije, koja je u potpunoj suprotnosti s građanskom demokracijom. Sprega političkih elita s financijskom elitom globalni je problem koji se osjeća i u Hrvatskoj, pogotovo u ovo predizborno vrijeme.”, ističe se u pozivu na subotnji prosvjed.

Prosvjed se organizira u znak solidarnosti i podrške svjetskom pokretu "15.O" te pokretima i akcijama koje u ovom trenutku diljem svijeta ustaju u borbu za bolji svijet i direktnu demokraciju.

Pročitajte još

JESTE LI KUPOVALI OVU ČOKOLADICU? Iz prodaje se povlači KitKat Mini

Dulist

ČEKA VAS KULINARSKA AVANTURA Restoran 360 već sutra otvara svoja vrata!

Dulist

VELIKE PROMJENE Booking.com više ne može jamčiti najnižu cijenu smještaja

Dulist