Grad

PROSLAVLJENO TROMILIJUNTO NOĆENJE “Želimo biti najkvalitetnija mediteranska destinacija”

PROSLAVLJENO TROMILIJUNTO NOĆENJE "Želimo biti najkvalitetnija mediteranska destinacija"

Rezanjem prigodne torte pred Gradskom kavanom te konferencijom za medije u palači Sponza danas je obilježen novi rekord dubrovačkog turizma – tri milijuna noćenja u 2014. godini, koji je srušen 21. listopada.

– Ovaj rekord potvrda je kvalitete dubrovačkog turizma, ali mi idemo dalje. Želimo produžiti sezonu na svih 12 mjeseci, a već ovu zimu smo se aktivno uključili u marketinšku kampanju – kazala je direktorica Turističke zajednice Grada Dubrovnika Romana Vlašić.

– Ovo što imamo u Dubrovniku, želimo postići na razini Hrvatske. Sezonu proširiti, posebno kroz projekt Hrvatska 365. Dubrovnik se izvanredno uklapa u hrvatske rezultate i uvijek je bio i ostao perjanica, od koje mnogi mogu učiti – rekao je savjetnik direktora HTZ-a Milo Sršen.

– Dubrovnik je bio i ostao pramac hrvatskog turizma, uvijek smo prednjačili. Brojevi nas raduju, jer to potvrđuje viziju da jednog dana imamo cjelogodišnji turizam. I da korigiram kolegu Sršena, Dubrovnik se ne uklapa već prednjači, što je dobro za hrvatski turizam – izjavio je predsjednik Gradskog vijeća Niko Bulić.

– Broj dolazaka smo ove godine povećali na 850 tisuća. Hoteli će ove godine imati 4 posto više rasta, privatni smještaj će također bitno rasti, na 900 tisuća noćenja. Riječ je o kontinuiranom rastu svih segmenata – istaknuo je gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić, posebno zahvalivši Zračnoj luci Dubrovnik, kroz koju prolazi 90 posto naših gostiju, PU dubrovačko-neretvanskoj zahvaljujući čijem trudu je Dubrovnik uvršten među šest najsigurnijih gradova na svijetu, kao i lučkim upravama i Carini.

– Očekujemo do 2016. godine doći do milijun dolazak, a do 2020. godine dosegnuti četiri milijuna noćenja, a sve to temeljimo na prostornim planovima. Naš je cilj da zarada od turizma bude milijardu do milijardu i tristo ili četiristo milijuna eura, da budemo najkvalitetnija mediteranska destinacija – dodao je Vlahušić.

– Zadnjih godina je puno napravljeno u kvaliteti ponude i sve vijesti za budućnost raduju. Treba voditi računa o tome da sačuvamo sve što imamo i razvijamo se po načelima održivosti. Moramo voditi brigu o najznačajnijem resursu prostoru, a u njemu i čovjeka – rekao je savjetnik ministra turizma Ivo Bašić.

Svečanosti su nazočili i načelnik PU dubrovačko-neretvanske Tonči Radibratović i direktor Zračne luke Dubrovnik Roko Tolić.

Pročitajte još

Gradonačelnik primio državnog prvaka u parastolnom tenisu Franka Torića

Dulist

Počinje sanacija oštećenog asfalta na prometnicama, radit će se noću

Dulist

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist