Županija

Prošla sezona bila je najbolja od Domovinskog rata

Prošla sezona bila je najbolja od Domovinskog rata

Prošla godina najbolja je postratna turistička godina za Dubrovnik i DNŽ.

Prema rezultatima koje je objavila HGK na današnjoj sjednici strukovne grupe hotelijera i ugostitelja HGK, u 2013. godini bilo je 8 posto više noćenja i 11 posto više dolazaka.
-Samo dvije hotelske kuće poslovale su s gubitkom, a preneseni minusi su 12 posto manji – rekla je Marica Pulitika ispred HGK, koja je istraživanje i provela.
U gradu Dubrovniku zabilježeno je 2 590 915 noćenja prošle godine, a usprkos činjenici da naš grad ima gotovo jednak broj postelja u privatnom i hotelskom smještaju čak 70 posto tih noćenja vezano je uz hotele.
Ono što je nažalost istaknuto kao veliki problem je već znana boljka dubrovačkog turizma pa tako statistika kaže kako se čak 96 posto na razini županije, odnosno 94 posto na razini grada Dubrovnika, a po prosječnom broju dana koje turisti provedu na jugu Hrvatske ukupno zaostajemo za ostatkom cijele Lijepe naše.
Gledano po strukturi gostiju, uvjerljivo su najbrojniji gosti iz Velike Britanije, dok se broj Francuza prepolovio od 2005. godine do danas.
Uz brojne pozitivne podatke, na sjednici je istaknuto i kako će nažalost ova sezona ipak biti lošija nego prošlogodišnja.
– 2013. godina ćemo se sjećati. Nitko neće moći dostići u glavnoj sezoni gubitke koje imamo sada. Lani u ovo vrijeme je praktički bila riješena sezona. Ove godine je sve otvoreno – rekao je predsjednik strukovne grupe Željko Miletić.

Pročitajte još

OBJAVLJENE LISTE HDZ-a Franković jedini iz Dubrovnika

Dulist

SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA KONAVALA Usvojeno izvješće o radu načelnika Lasića

Dulist

Dolina Neretve prvi put uključena u poseban regionalni program Ministarstva

Dulist