Grad

PROPALA PRIVATIZACIJA MAESTRALA Ulagače odbili nemogući uvjeti prodaje

PROPALA PRIVATIZACIJA MAESTRALA Ulagače odbili nemogući uvjeti prodaje

Privatizacija Hotela Maestral, usprkos velikom inicijalnom interesu ulagača, neslavno je propala.

Naime, kako stoji u priopćenju objavljenom na internetskoj stranici Hotela Maestral, u predviđenom roku od 60 dana od dana upućivanja poziva potencijalnim investitorima nije zaprimljena niti jedna obvezujuća ponuda.

Podsjetimo, Upravno vijeće Centra za restrukturiranje i prodaju (CERP) 1. srpnja ove godine donijelo je odluku o pokretanju drugog kruga prodaje 352.002 dionice(68,25 posto) društva Hoteli Maestral.

Ipak, izgleda da su se loše prognoze, o kojima je DuList prvi pisao, ipak ostvarile. Naime, CERP je potencijalnim ulagačima, a bilo ih je osamnaest, postavio neuobičajene uvjete za privatizaciju.

Država je odredila prodajnu cijenu svog udjela na 168 milijuna kuna, a što je još gore uvjeti privatizacije nikad nisu bili javno objavljeni.

Takva misterioznost posljedica je odluke Upravnog vijeća Centra za restrukturiranje i prodaju (CERP) da se uvjeti ne objavljuju javno, već se o njima obavještavaju samo zainteresirani kupci.

Jedan od uvjeta bio je ulaganje od 90 milijuna kuna u trogodišnjem razdoblju i to kapitalom koji mora biti oslobođen kreditnog tereta.

Jednostavnom matematikom rečeno, ulagač je od prvog dana morao imati spreman iznos od ukupno 258 milijuna kuna kreditom neopterećenog kapitala.

Također, unutar te investicije tražilo se i podizanje kategorizacije hotela na minimalno četiri zvjezdice u roku od tri godine, što će se pokazati vrlo ambicioznim ciljem za svakog ulagača (npr. Hotel Adriatic trenutno nosi dvije zvjezdice i trebao bi ih u kratkom roku poduplati).

Sad se čeka nova sjednica Upravnog vijeća CERP-a, nakon čega će se znati daljnja sudbina Hotela Maestral.

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist