Natrag
20.10.2017 18:19

facebook

twitter

google

rss

dulist

Pronađeno šest bombi iz Domovinskog rata

7.1.2014 @ 19:40 Dulist Crna kronika

Podijelite:

Postupajući po dojavi građana pirotehničari PU dubrovačko-neretvanske su u subotu, 4. siječnja oko 16,30 sati uz cestu u blizini mjesta Osojnik izuzeli šest komada bombi koje su zaostale iz Domovinskog rata.

Izuzete bombe pohranjene su u sigurnosni kontejner do uništenja. Iz PU podsjećaju kako je u tijeku akcija „Manje oružja-manje tragedija“ u sklopu koje građani policiji mogu predati oružje i minsko-eksplozivna sredstva, a protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati kazneni ni prekršajni postupak.

– Apeliramo na sve građane koji negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Molimo građane da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste policiju na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način – ističu iz PU Dubrovačko – neretvanske.

Dragovoljna predaja oružja je vremenski neograničena, a info punktovi na kojima građani od policijskih službenika mogu dobiti više informacija o ovoj akciji kao i informacija o sigurnom načinu predaje oružja i eksplozivnih sredstava do kraja ovog tjedna bit će postavljeni na nekoliko lokacija.

Tako će u srijedu, 8. siječnja info punkt biti organiziran u Orebiću na trajektnom pristaništu u vremenu od 10 do 13 sati, a dan kasnije, 9. siječnja u Korčuli na Trgu Plokata u vremenu od 9 do 12 sati. U ponedjeljak, 13. siječnja info pult bit će u centru Ploča od 9 do 12 sati.

Također, dodatne informacije građani mogu dobiti i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana