Županija

PROMETNA MREŽA Silvio Nardelli zadovoljan odabirom smjera brze ceste kroz Župu

Silvio Nardelli

Načelnik Općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli na jučerašnjoj se prezentaciji idejnih rješenja prometne mreže Dubrovačko-neretvanske županije posebno osvrnuo na problematiku izgradnje brze ceste kroz Župu dubrovačku.

Naime, u prethodnim verzijama spominjale su se dvije varijante. Prva u kojoj je cesta prolazila kroz središte ionako uskog župskog teritorija i na taj način razdvajala mjesta. I druga u kojoj je cesta prolazila poviše župskih mjesta. Svojedobno, načelnik je upozoravao na potencijalne posljedice prve varijante. Na skupu je izrazio zadovoljstvo zbog izuzimanja prve varijante kao opcije.

Nardelli je imao primjedbu na dva planom predviđena čvorišta (Plat i Buići). Smatra da čvorište u Platu ne može postojati zbog uskog terena i visinske razlike, a što se tiče čvorišta u Buićima, da je nepotrebno, s obzirom na bolje rješenje čvorišta Grbavac na kojem je planiran spoj ceste prema Gradu Dubrovniku.

Njegov prijedlog je da se u iste prioritete uvrsti paralelna izgradnja spojne ceste sa čvorišta Grbavac koja bi u naselju Kupari izlazila na državnu cestu D8.

Predložio je da se planom predvidi faznost izgradnje ceste kroz Župu dubrovačku, te da se naglasak stavi prvenstveno na rješavanje lokalnog prometa a potom međunarodnog; da se uvaži sugestija makar fazne gradnje ceste sa dvije trake, a ne sa četiri kako je predviđeno.

Tekst: Općina Župa dubrovačka

Pročitajte još

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist