Zanimljivosti

Proljetno vrijeme stiže tek u svibnju!

Kiša

Kiša će nas pratiti sve do početka svibnja. 

Naime, prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ), donosi index.hr, sutra će vrijeme biti u početku dana djelomice, a u sjevernim krajevima i pretežno sunčano s ponegdje mogućom jutarnjom maglom. Od sredine dana posvuda oblačnije, mjestimice uz malo kiše, a osobito u istočnim krajevima može biti i pljuskova s grmljavinom. Vjetar većinom slab sjeveroistočni, a na Jadranu slaba i umjerena ponegdje do jaka bura i sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka od 6 do 11, na Jadranu od 11 do 16, a najviša dnevna uglavnom od 17 do 22 °C.

I u narednim danima će biti i dalje promjenljivo, nestabilno i većinom toplo vrijeme, s najviše sunca u četvrtak i petak na Jadranu. Mogućnost za kišu i pljuskove veća je u kopnenim predjelima, osobito u petak i subotu. Na kopnu slab do umjeren sjeverni vjetar u okretanju na jugoistočni i jugozapadni, a na Jadranu sjeverozapadnjak u okretanju na jugo.

Kišno razdoblje nastavit će se i tijekom idućeg tjedna, a prema dugoročnim prognozama čak bi i Praznik rada trebao biti kišan, nakon čega stiže proljetno vrijeme.

 

Pročitajte još

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist

DUBROVNIK NEKAD I SAD Fotografije nekadašnjeg svjetskog fotografa i nizozemskog istraživača naših krajeva

Dulist

PREKRASNA TRADICIJA Balanje u Konavlima

Dulist