Županija

PROJEKT ŽUPANIJE Za solarne kolektore i kotlove na biomasu 1,2 milijuna kuna

PROJEKT ŽUPANIJE Za solarne kolektore i kotlove na biomasu 1,2 milijuna kuna

Uspješno je okončan 1,2 milijuna kuna vrijedan projekt korištenja obnovljivih izvora energije na području Dubrovačko-neretvanske županije.

Riječ je o projektu poticanja ugradnje solarnih toplinskih kolektora i zamjene kotlova na loživo ulje/električnu energiju kotlovima na biomasu u 33 kućanstva na području Županije.

Bespovratnim novčanim sredstvima sufinancirani su nabava i ugradnja sustava u iznosu od 55,81 posto, odnosno do maksimalnog iznosa od 33 448 kuna po kućanstvu.

U tijeku je i provedba projekta poticanja ugradnje energetski učinkovite vanjske stolarije i toplinske izolacije vanjske ovojnice u 15 kućanstava na području Županije.

Odabranim ponuditeljima bespovratnim novčanim sredstvima sufinanciraju se troškovi nabave i ugradnje energetski učinkovite vanjske stolarije i/ili toplinske izolacije vanjske ovojnice na obiteljskim kućama u iznosu od 50 posto vrijednosti ukupne investicije odnosno do najvećeg iznosa od 37,5 tisuća kuna po kućanstvu. Ukupna vrijednost ovog projekta je 750 tisuća kuna.

Projekt je pokrenula i provela Dubrovačko-neretvanska županija u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Pročitajte još

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist