Grad

Projekt ERASMUS + u Osnovnoj školi Lapad

Projekt ERASMUS + u Osnovnoj školi Lapad

Prepune pozitivnih dojmova učiteljice Darija Čanić i Danijela Bubalo vratile su se s prvog transnacionalnog sastanka u Italiji koji je trajao od 17. do 20. studenog, javljaju nam iz Osnovne škole Lapad.

-S ponosom možemo reći kako je OŠ Lapad član Erasmus+ projekta pod nazivom Magic Values te je ujedno i prva osnovna škola u Dubrovniku koja sudjeluje u takvoj vrsti projekta. Partneri u ovom projektu su škole iz Španjolske, Italije i Engleske. Projekt se odvija pod pokroviteljstvom Europske unije, a za provedbu projekta Osnovnoj školi Lapad izdvojeno je oko 19 tisuća eura kroz dvije godine, od čega je 80 posto novca isplaćeno na početku, a preostalih 20 posto trebalo bi biti isplaćeno na kraju provedbe projekta. Erasmus + projekte odobrava Nacionalna agencija za mobilnost svake države – ističu iz škole.

Tijekom školske godine učenici će osmišljavati radionice, izrađivati plakate, prezentacije i videa, a najbolji od njih bit će izabrani za predstavnike škole. Kroz aktivnosti učenici će razvijati sposobnost kritičkog mišljenja, preuzimanje inicijative, rješavanje problema, uporabu digitalnih alata te osposobljavanje za timski rad. Ovim projektom također se potiče i mobilnost učenika pa će tako 12 učenika škole imati priliku posjetiti Španjolsku i Englesku, upoznati se s novim prijateljima, njihovim načinom školovanja, sporazumijevati se na engleskom, španjolskom i talijanskom jeziku.

Prva mobilnost planirana je u ožujku 2017.godine. OŠ Lapad bit će škola domaćin na završnom susretu u proljeće 2018. godine. Sve se aktivnosti projekta mogu pratiti putem besplatne aplikacije KONVOKO gdje se mogu pronaći i pratiti Magic Values te na youtube kanalu i blogu Magic Values.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist