Natrag
23.8.2017 23:35

facebook

twitter

google

rss

dulist

PROJEKT ‘E-ŠKOLE’ Koji su đaci ‘digitalno zreli’?

22.11.2015 @ 20:27 Dulist Županija

Podijelite:

Osnovna škola Blato, Srednja škola Vela Luka te Gimnazija Metković našle su se među 150 škola u Hrvatskoj koje će se u iduće tri godine uključiti u pilot projekt ‘e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola ‘.

Ugovori o pristupanju ovom vrijednom projektu potpisani su u okviru CARNetove korisničke konferencije – CUC 2015. koja se pod nazivom ‘Nove-Škole’ održavala od 18. do 20. studenog 2015. u Dubrovniku. Ugovore su potpisali predstavnici osnivača škola Dubrovačko-neretvanske županije, CARneta i samih triju škola.

Srednja škola Vela Luka je među odabranih 20 škola s kojima su ugovori potpisani u travnju 2015. te je u tim školama već započela provedba projekta, dok jučerašnjim svečanim potpisivanjem ugovora službeno počinje projekt ‘e-Škole’ u Osnovnoj školi Blato i Gimnaziji Metković.

Interes škola za sudjelovanje u ovom nacionalnom strateškom pilot-projektu vrijednom 300 milijuna kuna bio je izuzetno velik te se prijavilo 705 škola. U konačnici odabrano je 150 škola koje čine reprezentativni uzorak od oko 10 posto škola u Republici Hrvatskoj.

Škole su izabrane na temelju pet kriterija: veličina škole, indeksa razvijenosti, indeksa stanja opremljenosti i iskustva u korištenju informacijsko-komunikacijskih tehnologija u školi, ocjene plana rada škole te ravnomjerne geografske zastupljenosti.

Dubrovačko-neretvanska županija kao osnivač škola na svome području prepoznala je vrijednost ovog projekta i važnost informatizacije škola, te dala potporu svim školama koje su se prijavile natječaj. Uz Osnovnu školu Blato, Srednju školu Vela Luka i Gimnaziju Metković kojima je osnivač Županija, kriterijima natječaja udovoljila je i dubrovačka Osnovna škola Ivana Gundulića.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana