Zanimljivosti

PROJEKT ‘DUBROVNIK 2020’ Pogledajte Vlahušićevu viziju budućnosti!

Dubrovnik 2020

Jeste li ikad zamišljali kako bi naš grad mogao izgledati u budućnosti? Ekipa koja stoji iza web stranice Projekt Dubrovnik 2020 predstavili su, kako stoji na stranici, ‘planirane promjene koje je Gradonačelnik Dubrovnika odlučio sprovesti kako bi, već svjetski poznati Dubrovnik, postao još veća atrakcija i privukao još veći broj turista u svoje zidine’.

– Projekt je velik, a mi ćemo predstaviti samo one na koje je Gradonačelnik posebno ponosan i koji će na grad baciti jedno potpuno novo svjetlo – ističe se na stranici.

– U donjem lijevom kutu nalazi se slika dubrovačkih zidina s mjestima na koje bismo željeli da obratite pažnju – između stranica navigirate tako da kliknete na broj koji želite, a na ovu, početnu, stranicu vraćate se pritiskom na tipku ‘početak’ na vrhu stranice. Nadamo se da ćete uživati u pregledavanju ovih projekata – navode autori stranice. Na stranici se nudi Shopping centar Lovrijenac, McBokar, viseći most na Pilama, kosi toranj Minčeta, pokretni skalini u povijesnoj jezgri te pristanište za cruisere na zidinama.

Inače, zanimljivo je da bi upravo 2020. godina mogla biti značajna za grad Dubrovnik, jer naš bi grad mogao biti izabran za europsku prijestolnicu kulture.

Više o svim Vlahušićevim idejama za budućnost možete pogledati OVDJE.

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1945. U New Yorku umro znameniti brodovlasnik Božo Banac

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1851. Rođen povjesničar, književnik i diplomat Lujo Vojnović

Dulist

Obilježavamo Međunarodni dan obitelji!

Dulist