Županija

PROJEKT CENTRA ZA DJECU S POSEBNIM POTREBAMA Natječaj vrijedan 3,5 milijuna kuna pri kraju

PROJEKT CENTRA ZA DJECU S POSEBNIM POTREBAMA Natječaj vrijedan 3,5 milijuna kuna pri kraju

Župan Nikola Dobroslavić održao je sastanak na temu ‘Provedba projekta Centra za djecu s posebnim potrebama’.

Na sastanku su nazočili Povjerenica Vlade RH za Grad Dubrovnik Nada Medović, ravnatelj OB Dubrovnik Mario Bekić, ravnatelj DZ Dubrovnik Branko Bazdan, predstavnica Zaklade ‘Blaga djela’ te predstavnici udruga roditelja djece s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom Dva skalina, Poseban prijatelj, Slatki život, Zajedno do zdravlja i Kluba liječenih alkoholičara.

S obzirom da je 3,5 milijuna kuna vrijedan natječaj za izgradnju zgrade Centra za djecu s posebnim potrebama gotovo pri kraju, razgovaralo se o iznalaženju zamjenskih prostorija kako bi se za vrijeme trajanja radova omogućio nesmetan rad udruga koje su do sada obavljale svoje djelatnosti u staroj zgradi. Inače, arhitektonski studio ‘Vetma’ poklonio je projekt za izvođenje radova.

Predstavnike udruga razveselila vijest upravitelja Zaklade ‘Blaga djela’ Nikole Obuljena da je Zaklada spremna trajno financirati terapeuta za rad s djecom s posebnim potrebama. Zaključeno je da će se u zgradi koja će u potpunosti biti financirana iz proračuna DNŽ omogućiti kontinuirani rad stručnjaka potrebnih profesionalnoj pomoći djece.

Pročitajte još

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist