Županija

PROGRAM PROSLAVE Župa slavi Dan Općine!

PROGRAM PROSLAVE Župa slavi Dan Općine!

Župa dubrovačka od petka do iduće nedjelje obilježava Dan općine i 25. obljetnicu oslobođenja.

Kako javljaju iz Općine, tim povodom organiziran je program proslave koji će se realizirati kroz aktivnosti različitog sadržaja u više dana. Obzirom da je izborna godina i općinsko vijeće još uvijek nije konstituirano, formalnog dijela obilježavanja proslave odnosno svečane sjednice ove godine neće biti.

Na sam Dan Općine, u petak, 26. svibnja, u jutarnjim satima Limena glazba ispratit će župske čelnike koji će zajedno s predstavnicima braniteljskih udruga položiti vijence na spomen ploče poginulim braniteljima.
U Mandaljeni će se istog dana služiti sveta misa za poginule u Domovinskom ratu s početkom u 19.00 sati, nakon koje će sve udruge proizašle iz Domovinskog rata zajedno s predstavnicima Općine položiti vijence na Spomen obilježje.

U subotu, 27. svibnja, u boćarskoj dvorani u Srebrenom održat će se međunarodni boćarski turnir u organizaciji Boćarskog kluba Župa dubrovačka, a braniteljske udruge s područja Župe dubrovačke organizirat će cjelodnevno sportsko druženje kroz boćanje, pikado i mali nogomet.

Natjecanje u udičarenju iz barke u organizaciji Športsko ribarskog kluba Felun održat će se u nedjelju od 07.00 sati na plivalištu u Mlinima, dok je popodne rezervirano za Bridge turnir u Hotelu Astarea.

Već tradicionalna Humanitarna biciklijada rezervirana je za 03.lipnja koja sa startom kreće ispred ambulante u 17.00 sati. Savjet mladih Općine Župa dubrovačka pobrinut će se za sigurnost svih sudionika i okrjepu ispred samostana sv. Vicenca.

Program obilježavanja dana Općine završit će se tradicionalnim humanitarnim Eko krosom Udruge Kurenat u nedjelju 04. lipnja, a trčat će se kao i uvijek od Mandaljene do Srebrenog.

Pročitajte još

Naši maslinari osvojili brojne medalje na međunarodnoj smotri maslinara!

Dulist

TZ Dubrovačko-neretvanske županije na sajmu Holiday World u Pragu

Dulist

ENO GASTRO PREZENTACIJE Slastice dubrovačkog kraja na BMT sajmu u Napulju

Dulist