Grad

Program obilježavanja Dana dubrovačkih branitelja

Dan dubrovačkih branitelja 2014. godine, Polaganje vijenaca na Srđu

Dan dubrovačkih branitelja i ove godine obilježit će se prigodnim programom od 2. do 7. prosinca. Program obilježavanja, kojim će se odati počast svim poginulim braniteljima i civilima koji su sudjelovali u obrani Grada, započinje malonogometnim turnirom ‘Hladnica’ i memorijalnim turnirom u nogometu ‘Josip Zvono’, a nastavlja se satom povijesti o Domovinskom ratu u dubrovačkim školama.

U sklopu programa, 5. prosinca, u Muzeju Domovinskog rata Dubrovnik predstavit će se i donacija akademskog slikara Dimitrija Popovića za budući stalni postav muzeja te monografija ratnih fotografija ‘Domovinski rat’ i izložba fotografija ‘Dubrovnik 1991./1992.’ autora Zlatka Kallea.

Istoga dana održat će se i tribina ‘Zajedno smo obranili Grad’ na kojoj će sudjelovati dr. Visko Mihaljević i dr. Herman Vukušić, a u 20 sati u dubrovačkoj katedrali upriličit će se koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra i Dubrovačkog komornog zbora.

Na sam Dan dubrovačkih branitelja i blagdan svetog Nikole, nakon odavanja počasti svim poginulim braniteljima u 18 sati u dubrovačkoj katedrali služit će se sveta misa zadušnica za sve poginule branitelje i civile u Domovinskom ratu.

U srijedu, 6. prosinca s početkom u 20 sati na Stradunu će se održati i koncert Miroslava Škore, a u četvrtak, 7. prosinca u Saloči od zrcala predstavit će se knjiga Ante Guga ‘Žetva u polju otrova’.

Obilježavanje Dana dubrovačkih branitelja završit će utrkom Stazom ‘deva’ koja će se održati u subotu 9. prosinca s početkom u 11 sati.Program_obilježavanja_Dana_dubrovačkih_branitelja_2017-_ZA_TISAK

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist