Grad

Program Dubrovačkog zimskog festivala predstavljen u Kotoru

Program Dubrovačkog zimskog festivala predstavljen u Kotoru

Zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić sa suradnicima u Galeriji solidarnosti u Kotoru održala je konferenciju za medije na kojoj su predstavili četvrto izdanje Dubrovačkog zimskog festivala koje počinje u subotu, 2. prosinca, paljenjem prve adventske svijeće i dekorativne rasvjete te koncertom Gibonnija.

Na održanoj konferenciji, zamjenica Tepšić kazala je kako je cilj Dubrovačkog zimskog festivala učiniti Dubrovnik zanimljivom destinacijom i u zimskim mjesecima, a ovako osmišljenim festivalom i ponudom nudi se bogat i raznovrstan program za sve generacije.

Zamjenica Tepšić je istaknula i kako ovogodišnje izdanje Dubrovačkog zimskog festivala naglasak stavlja na dubrovačku tradiciju i običaje.

– Prije svega kolendu i te običaje kolendavanja, gdje zapravo nastojimo mlađim generacijama ili sadašnjima pokazati svu ljepotu naše tradicije. Tu smo apsolutno prepoznali Kotor kao naš prijateljski grad, koji je UNESCO-vo središte, kao što je i Dubrovnik. Današnje predstavljanje Dubrovnika u Kotoru samo je jedan od projekata, koje ćemo, vjerujem, raditi u budućnosti – kazala je zamjenica Tepšić.

Privremena pročelnica Upravnog odjela za kulturu i baštinu Ana Hilje predstavila je kulturni dio programa osvrnuvši se posebno na nastupe Linđa i veliki Božićni koncert Dubrovačkog zimskog festivala u hotelu Valamar Lacroma Dubrovnik.

Na konferenciji je istaknuto kako je središte festivalskih koncertnih zbivanja najljepša svjetska pozornica – Stradun, gdje će svaki vikend nastupati najveće zvijezde hrvatske estrade – osim Gibonnija, to su Jacques Houdek, Massimo, Pavel i Marko Tolja Septet, a u susret novogodišnjem dočeku, 30. prosinca i The Frajle. Za sam doček vrhunski glazbeno-scenski spektakl na Stradunu priredit će regionalna zvijezda Dino Merlin, uz Pravila igre i Songkillerse te atraktivni vatromet. Tradicionalno, na prvi dan nove godine, na Stradunu će se točno u podne, uz Dubrovački simfonijski orkestar, pjenušac i kamenice, zaplesati valcer. Ove godine, s orkestrom kao solistica nastupa sopranistica Nikolina Pinko, a koncertom ravna maestro Ivan Josip Skender.

Privremeni pročelnik Upravnog odjela za turizam, gospodarstvo i more Marko Miljanić kazao je kako Dubrovački zimski festival osim bogatog zabavnog programa donosi i zanimljivu gastronomsku ponudu te kako posjet ovom festivalu može biti dobar izlet za sve obitelji.

Dubrovački zimski festival odvija se četvrtu godinu za redom, a u vrijeme Adventa i u susret dočeku Nove godine, na više lokacija u staroj gradskoj jezgri i drugim dijelovima grada, donosi raznovrsne kulturne, zabavne, dječje i gastronomske programe.

 

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist