Crna kronika

PRODULJEN MU ISTRAŽNI ZATVOR Podignuta optužnica protiv Damira Katanića zbog pljačke na Konalu

PRODULJEN MU ISTRAŽNI ZATVOR Podignuta optužnica protiv Damira Katanića zbog pljačke na Konalu

Podignuta je optužnica protiv 44-godišnjeg Damira Katanića zbog pljačke u obiteljskoj kući dubrovačkog poduzetnika Žarka K. na Gornjem Konalu.

Kako se navodi u priopćenju Županijskog državnog odvjetništva u Dubrovniku, podignuta je optužnica protiv hrvatskog državljanina (1973.) zbog počinjenja kaznenog djela razbojništva iz čl. 230. st. 2. Kaznenog zakona.

Okrivljenika se tereti da je 12. rujna 2017. oko 18,00 sati, u nakani da se okoristi i uzme veću količinu novca, ušao u jedan stan u Dubrovniku i uperio u zatečenu ženu pištolj nepoznate marke i kalibra koji je imao u rukama rekavši joj da mu preda novac koji ima.

Oštećenica mu je, u strahu, predala jedan metalni sef u kojem je bilo 22.000 eura, 30.000,00 kuna, 7.000,00 kuna, 900 američkih dolara i pet funti, te jedna kuverta u kojoj je bilo 350 eura (sve od vlasnika stana), koje je okrivljenik uzeo i zadržao za sebe.

– U optužnici je predloženo produljenje istražnog zatvora koji mu je i produljen zbog opasnosti da će ponoviti istovrsno kazneno djelo – zaključuju iz Županijskog državnog odvjetništva.

Pročitajte još

U hotelu Vis 2 pronađeno beživotno tijelo muške osobe

Dulist

TUŽNA VIJEST Preminula je cijenjena arhitektica Olivera Bravačić

Dulist

Napustio nas je Ivo Jelić, jedan od osnivača dubrovačkog HDZ-a

Dulist